Dan Mullan/Getty Images
SAVEZ ODLUČIO RIJEŠITI PROBLEM

NOVI TRENER PROSLAVLJENE HRVATSKE OLIMPIJKE JE APSOLUTNI KRALJ KOPLJA Legendarni Andreas Thorkildsen već je počeo trenirati Saru Kolak

Piše: HinaObjavljeno: 11. kolovoz 2019. 21:04

Olimpijska pobjednica i hrvatska rekorderka u bacanju koplja Sara Kolak prekinula je dugogodišnju suradnju sa slovenskim trenerom Andrejem Hajnšekom, a novi trener 24-godišnje Ludbrežanke bit će Norvežanin Andreas Thorkildsen, potvrdio je u nedjelju predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Ivan Veštić.

Hajnšek i Kolak
Matija Djanjesic / Hanza Media / Hanza Media
Sara Kolak i sada već bivši trener Andrej Hajnšek

U razgovoru za Hrvatsku televiziju Veštić je rekao da je do prekida suradnje između Sare Kolak i slovenskog stručnjaka, s kojim je neočekivano došla do olimpijskog zlata u Rio de Janeiru te osvojila brončano odličje na Europskom prvenstvu, došlo jer "razina treninga više nije bila zadovoljavajuća".

Kako je do glavnog događaja sezone, Svjetskog prvenstva u Dohi, ostalo još nešto manje od 50 dana, Hrvatski atletski savez se uključio u traženje rješenja za nastalu situaciju i u suradnji sa Sarom Kolak pronašao ga u 37-godišnjem, proslavljenom Norvežaninu Andreasu Thorkildsenu, bivšem dvostrukom olimpijskom pobjedniku (Atena 2004., Peking 2008.) te europskom i svjetskom prvaku u bacanju koplja, koji je 2016. godine završio brojnim odličjima ovjenčanu karijeru. Thorkildsen je bio prvi bacač koplja koji je u istom trenutku držao naslove olimpijskog pobjednika, svjetskog i europskog prvaka.

MOSCOW, RUSSIA - AUGUST 15:  Andreas Thorkildsen of Norway competes in the Men's Javelin qualification  during Day Six of the 14th IAAF World Athletics Championships Moscow 2013 at Luzhniki Stadium on August 15, 2013 in Moscow, Russia.  (Photo by Ian Walton/Getty Images)
Ian Walton/Getty Images

Sara Kolak je s Thorkildsenom već imala nekoliko probnih treninga i bila zadovoljna načinom na koji su radili, izjavio je Veštić te zaključio da bi suradnja s Norvežaninom trebala potrajati najmanje do kraja ove sezone.

Linker
27. travanj 2024 04:17