Ivo Ravlic / CROPIX
SJAJAN POČETAK

HRVATSKI PRVAK U DVORANSKOM NOGOMETU IGRA POPUT ONOGA U 'VELIKOM'! Novo vrijeme ima stare navike, publika u Makarskoj uživala je na startu Lige prvaka

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 09. listopad 2019. 00:35

NOVO VRIJEME - OMONIA 5:2

MAKARSKA Gradska dvorana. Gledatelja 1000. Suci: Pelissier (Francuska) i Močnik Perič (Slovenija). Treći sudac: Ciobanu (Rumunjska). Delegat: Pundik (Danska).

STRIJELCI: 1:0 Fideršek (17), 2:0 Fideršek (17), 3:0 Lucas (26), 4:0 Lucas (31), 4:1 Mantelli (33-10m), 5:1 Horvath (34), 5:2 Mantelli (36).

NOVO VRIJEME: Bašković, Osredkar, Kazazić, Musinov, Fideršek, Herceg, Pulinho, Lucas, Pašalić, Sokol, Bajrušović, Horvath, Babić. TRENER: Tomislav Horvat.

OMONIA: Skampilys, Mantelli, Pereira, Ionnnou, K. Stylianou, Pavlou, Lakoufis, C. Stylianou, Wanderson, Loizou, El Kebbe. TRENER: Constantinos Chirstodoulou.

ŽUTI KARTONI: Manoli (13), Ioannou (32).

IGRAČ UTAKMICE: Matej Fideršek.

Novo Vrijeme je uvjerljivom pobjedom 5:2 nad Omonijom otvorilo nastup u Ligi prvaka podno Biokova, a to je ono što je trebalo momčadi Tomislava Horvata koju u srijedu čeka dvoboj protiv Lea u kojemu trijumfom mogu riješiti prvo mjesto i plasman u Elitnu rundu.

Domaći su odigrali autoritativno, a junak susreta bio je Matej Fideršek koji je zabio dva gola u kratkom razmaku koji su odveli tijek susreta u željenom smjeru za domaće, a onda se u nastavku razigrao i Lucas, također dvostruki strijelac. Prvi ozbiljni pokušaj bio je Lucasov volej koji je obranio vratar Ciprana. Ubrzo je atraktivnim potezima, pljesak publike izmamio novi Brazilac u makarskim redovima Pulinho, no nakon serije driblinga, njegov udaraca je blokiran. Blizu pogotka bili su potom Lucas i Babić dva puta, sve je branio Skampilys, a onda je Lucas pogodio još i vratnicu, pa je probao i Fideršek.

Stisnuti na svoju polovicu Ciprani su čak probali i s igračem-vratarom pa je tako Ioannou pogodio vratnicu i potom promašio vrata. Ciprani su riskirali pa ih je umalo kaznio Bajrušović iz daljine. Potom se igra smirila malo, do pokušaja Musinova koji je uhvatio Skampilys. U 16. minuti je malo falilo za vodstvo Makarana, nakon dodavanja Musinova, Osredkar je pucao pokraj vrata. No, onda je Novo Vrijeme povelo u pravo vrijeme, čak su u istoj minuti postigli dva gola, a oba su bila djelo novoga makarskoga Slovenca Fideršeka koji je zabio dvaput u razmaku od 18 sekundi. Prvo ga je poslužio Musinovi, Fideršek je pogodio iskosa sa 7-8 metara za slavlje u dvorani koje se još nije ni smirilo, a slovenski reprezentativac pogodio je gotovo sa svojih vrata za zasluženih 2:0. Nakon toga je Makaranima je puno lakše bilo igrati…

Makarska, 031019. 
Dvorana GSC.
Utakmica 1. HMNL, 2. kolo,
MNK Novo Vrijeme Apfel (bijeli) - MNK Alumnus (crveni).
Na fotografiji: Novi trener Novog Vremena Tomislav Horvat.
Foto: Ivo Ravlic / CROPIX
CROPIX

Nastavak je počeo udarcem raspoloženoga Fideršeka, no Skampilys je obranio, a isto je bilo i malo kasnije kada je pucao Osredkar. Blizu pogotka je bio i Kazazić na dodavanje Musinova, no malo je zakasnio. Da nije bilo vratara Skampilysa mogao je Kazazić zabiti za 3:0 u uraganskom otvaranju Makarana u drugom dijelu. Zato je u 26. za tri razlike atraktivno zabio Brazilac Lucas, prevario Skampilysa i onda petom poslao loptu u mrežu za kraj priče i startnu pobjedu Makarana.

Makarani će ovaj turnir Lige prvaka u svom gradu odraditi najvjerojatnije bez svoga kapetana Mate Vukovića koji se ozlijedio na treningu nije igrao jučer, u pitanju je ozljeda zgloba od koje će se teško oporaviti u ovako kratkom periodu. Tako je kapetansku vrpcu ponio vratar Filip Bašković, inače njegov zamjenik i hrvatski reprezentativac, no na vratima je u sinoćnjoj utakmici na vratima od početka bio Jakša Herceg. Ipak se Bašković koji je ušao na par trenutaka u 31. istaknuo obranom udarca s deset metara Manolija kada su Ciprani imali priliku iz akumulacije. A onda je Lucas zabio za 4:0 nakon asistencije Pulinha. Potom su gosti smanjili rezultati iz akumulacije preko Mantellija koji je ovaj put svladao Baškovića, za 5:1 zabio je Horvath na asistenciju Kazazića još jednom zabio za slavlje u dvorani.

Inače, u prvoj utakmici prvoga dana armenski Leo svladao je sa glatko sa 7:2 sastav Shkupi, prvaka Sjeverne Makedonije.

Linker
26. travanj 2024 19:36