2016 Rio Olympics - Water Polo - Quarterfinal - Men's Quarterfinal Brazil v Croatia - Olympic Aquatics Stadium - Rio de Janeiro, Brazil - 16/08/2016. Head Coach Ratko Rudic (BRA) of Brazil gestures. REUTERS/Laszlo Balogh FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS.
REUTERS/Laszlo Balogh

Ratko Rudić

PRVI GA JE DOVEO U REPREZENTACIJU

JEDAN OD NAJVEĆIH TRENERA IKAD PREPUN HVALE ZA GENIJALCA KOJEG ĆE HRVATSKA TEŠKO ZAMIJENITI 'On je jedan od najjačih igrača koje sam ikada trenirao!'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 23.05.2019. u 20:29

 • Ratko Rudić će, uz sve svoje domete i rezultate, kada je o Suknu riječ, ostati ubilježen kao onaj izbornik koji je uveo Sandra u Barakude. Godine 2008. na EP-u u Malagi bili su prvi Suknovi nastupi na nekom velikom natjecanju, za seniorsku vrstu.

  - On je već u mlađim uzrastima iskazivao natprosječan talent, ali osim talenta imao je velik motiv, ambicije. Vaterpolo mu je bio preokupacija. Jedan od onih kojih je baš želio postići nešto u vaterpolu, trudio se mnogo - u startu će sadašnji trener Pro Recca, koji je potom izrekao silno jake, pohvalne rečenice o Sandru.

  2016 Rio Olympics - Water Polo - Classification - Men's Classification 7th-8th Place Brazil v Spain - Olympic Aquatics Stadium - Rio de Janeiro, Brazil - 20/08/2016. Head Coach Ratko Rudic (BRA) of Brazil during the game. REUTERS/Sergio Moraes FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS.
  REUTERS/Sergio Moraes / REUTERS
   

  - On je jedan od najjačih igrača koje sam ikada trenirao! Ulazi u red vaterpolskih legendi koje su ušle u povijest ovog sporta. Njegova je vrijednost jednaka najvećima u povijesti vaterpola. Jako mi je žao sada jer je mogao puno toga dati vaterpolu. Njemu se baš u zenitu igračkih mogućnosti dogodila ova, kako bih je nazvao, nezgoda. On je mogao još dugo dominirati svjetskim vaterpolom. U prvom mi ga je u redu žao i intimno, jer smo surađivali zajedno, ali mislim da je i veliki gubitak za hrvatski i svjetski vaterpolo. Malo je takvih igrača, malo se takvih rađa. Šteta za njega što je u naponu snage morao prestati.

  Iz drugih medija