Ronald Gorsic / CROPIX
PRIPREME ZA EUROPSKO PRVENSTVO

DOBAR POSAO U SLOVAČKOJ IZABRANICA DANIELEA SANTARELLIJA U kombiniranom sastavu ostvarile tri pobjede u tri utakmice

I u posljednjoj, trećoj prijateljskoj pripremnoj utakmici u slovačkoj Nitri hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija je slavila protiv domaće selekcije - 3:1 (27:25, 23:25, 25:21, 25:23).
Piše: Zlatko KarloObjavljeno: 29. srpanj 2019. 13:10

Vjeran svojim načelima, naš izbornik Daniele Santarelli, ponovno je izveo na teren kombinirani sastav. Kao i prvog dana, cijeli je susret sada ponovno odigrala Rene Sain na poziciji libera, dok se Nikolina Božičević odmarala od nastupa dan prije. Umjesto standardne Lucije Mlinar igrala je Nika Stanović i napravila 14 poena. Umjesto Matee Ikić sada je Karla Klarić na poziciji primačice - pucačice odradila sva četiri seta i bila najučinkovitija sa 21 poenom.

Martina Šamadan dobila je odmor pa su sada srednje blokerice bile Božana Butigan (12 poena) i Beta Dumančić (10). Odmarala se i korektorica Sanja Popović-Gamma, a igrala je mlada Katarina Luketić, koja je napravila 10 poena. Bernarda Brčić organizirala je igru u prva dva seta (6 poena), a Lara Štimac sljedeća dva (1), dok je susret s klupe promatrala Lea Deak.

Varazdin, 220619.
Arena.
Odbojkasaka utakmica finale Final four Europske zlatne lige, zene, Hrvatska - Ceska. 
Na fotografiji: Trener Daniele Santarelli.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
Ranko Suvar / CROPIX

Nakon ove tri trening-utakmice hrvatske se reprezentativke vraćaju u svoju bazu u Osijeku, gdje nastavljaju s pripremama za EP.

- Bile su mi vrlo važne te utakmice u ovoj fazi priprema, dobio sam puno informacija o igračicama koje su nastupile i to mi je jako koristilo. Vidio sam puno dobrih stvari ova tri dana u Slovačkoj u našoj igri. Imamo još sredinom kolovoza turnir u Turskoj, što će nam biti posljednja provjera pred Europsko prvenstvo koje starta 23. kolovoza u Budimpešti - rekao je izbornik Daniele Santarelli.

Linker
26. travanj 2024 19:44