HOS
PRIORITET JE JASAN

HRVATSKI ODBOJKAŠI SAZNALI SUPARNIKE NA PUTU PREMA EURU 'Jedni su jaki i neugodni, a drugi su nam nepoznanica'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. veljača 2020. 11:26

Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija saznala je protivnike koji joj stoje na putu do plasmana na Europsko prvenstvo 2021. U kvalifikacijama će se odbojkaši susresti s nacionalnim vrstama Nizozemske i Švedske u kolovozu i rujnu ove godine.

‘’Svi smo svjesni da je prioritet za našu momčad plasman na Europsko prvenstvo 2021. U skupini smo sa reprezentacijama Nizozemske i Švedske, dvije reprezentacije koje apsolutno poštujemo. Poznajem Švedsku jer sam igrao protiv njih kao izbornik reprezentacije Turske i radi se o perspektivnoj momčadi, dok Nizozemce poznajemo vrlo dobro iz naša dva susreta u Zlatnoj ligi prošle godine, oni su favoriti naše skupine. Utakmice Srebrne lige poslužit će nam kao odlična priprema za nadolazeće kvalifikacije, ali i kao prilika mlađim igračima da steknu iskustvo igranja velikih utakmica. Uz dobru pripremu i rad, nadamo se plasmanu na Final Four završnicu Srebrne lige, no glavni cilj nam ostaje plasman na Europsko prvenstvo.’’ – izbornik Emanuele Zanini komentirao je nadolazeće nastupe njegovih izabranika.

Dok je 12 reprezentacija već osiguralo izravan plasman na Europsko prvenstvo, sedam najboljih reprezentacija iz kvalifikacijskog ciklusa i 5 najboljih drugoplasiranih pridružit će se završnici tog natjecanja.

‘’Ove godine nas očekuje dugo i toplo ljeto, prvo nastupi na Srebrnoj ligi, koju ćemo nastojati osvojiti kako bismo se ponovno plasirali u Zlatnu ligu. Nakon kratke pauze dolazi najvažniji dio, kvalifikacije za EP i ključne utakmice s Nizozemcima i Šveđanima. Nizozemce dobro poznajemo, radi se o jakoj i neugodnoj ekipi, dok su nam Šveđani nepoznanica. Bez obzira na to nećemo nikoga podcijeniti, dat ćemo sve od sebe i uz dobru pripremu fokusirano krenuti po pobjede.’’ – iskusni reprezentativac Ivan Raič najavio je nastupe hrvatske vrste.

Europsko prvenstvo za odbojkaše 2021. godine igrat će se u Poljskoj, Češkoj, Estoniji i Finskoj.

Linker
26. travanj 2024 03:01