Marino Marić
 Ante Cizmic / Hanza Media / CROPIX
VELIK GUBITAK ZA ČERVARA

APSOLUTNO NAJVEĆI PEHIST HRVATSKE REPREZENTACIJE 'Mislio sam neće me biti tjedan dana, a kada mi je doktor rekao o čemu se radi, oblio me hladan znoj'

Marino Marić ponovo se ozlijedio na utakmici protiv Slovenije i pod velikim upitnikom mu je i treće veliko natjecanje u nizu
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 08. studeni 2017. 18:30

Čini se da ona mini-ozljeda protiv Slovenije u prvoj utakmici nije bila bezazlena za Marina Marića. Naš pivot, koji je zbog toga preskočio drugu utakmicu, vratio se u Melsungen, ali nije nastavio igrati, već je s bolnom nogom završio na pregledu, na kojem je ustanovljeno novi problem s nekim ligamentom, za kojeg nije znao ni da postoji, kako kaže.

Slijedi mu stanka od šest tjedana, što znači da je igrački polusezona gotovo okončana, što pak znači da bi se nakon oporavka trebao uključiti u pripreme reprezentacije, ali što će to nakon duge stanke značiti, jako je teško reći pa je vrlo vjerojatno da ćemo na Euru nastupiti bez pivota od kojeg se puno očekivalo.

Što preostaje - Vori, Musa, Kozina ili možda još neki tajni adut iz Veszprema u višem interesu? Na redu su odluke Červara, stožera i momčadi jer svi su svjesni da tu kockanja neće i ne smije biti. Jedini je interes rezultat.

Katowice, Poljska, 190116.
Gradska sportska dvorana Spodek.
Utakmica 3. kola skupine B Europskog rukometnog prvenstva izmedju Hrvatske i Islanda.
Hrvatska je pobijedila Island 37:28 i u drugi krug prenosi dva boda.
Na fotografiji: Marino Maric.
Foto: Ante Cizmic / Hanza Media
Ante Cizmic / Hanza Media / CROPIX
Marino Marić

A što kaže Marić?

- Probao sam sakriti, ali ne ide. Vide ljudi da ne igram, zovu, pitaju... Gledam snimku sa Slovenijom, Henigman mi je pao na nogu, da nisam spreman, puklo bi i koljeno. Al’ rekoh, nije strašno. Pa se propnem na prste, pa boli, pa odem na rendgen, pa ništa, nalaz OK, ali i dalje boli. Pa odem na magnet, kaže doktor, “Mariću imate rupturu nekog ligamenta koji veže tibiju i fibulu”. Ja mislio, “ajde tjedan dana”, a on kaže 4 do 6 tjedana. Znoj me hladni oblio.

Krakow, 270116.
Gradska sportska dvorana Tauron Arena..
Treca utakmica drugog kruga natjecanja Europskog rukometnog prvenstva izmedju Hrvatske i Poljske.
Na fotografiji:Marino Maric .
Foto: Ante Cizmic / CROPIX
Ante Cizmic / Hanza Media / CROPIX
Marino Marić

No, nije prvi put...

- Nije navikao sam ja, ali opet... Jedino što želim je da me Lino ne otpiše unaprijed, da pokušam. Želio bih igrati, a što će biti, vidjet ćemo. Kaže doktor “treba mirovati”, a ne smiješ skroz jer i prokrvljenost je važna. Nekom prođe za četiri tjedna, a nekom za šest, za koliko će meni, ne znam. A vidi, najbitnije je da prođe, ali nadam se da će i na vrijeme. Koliko god mi je teško, sve sam složio u glavi, što ću - zaključio je Marić nakon redovite terapije u ponedjeljak.

Linker
26. travanj 2024 18:51