Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
SLAVLJE ZA SAMOPOUZDANJE

NAJBOLJI STRIJELAC PPD ZAGREBA U PREMIJERNOJ POBJEDI U LIGI PRVAKA 'Otkrivamo sami sebe, ali tko zna kako ćemo izgledati sljedeći put'

DAMIR BIČANIĆ PPD Zagreb napokon je dočekao prvu pobjedu u Ligi prvaka, a prvi strijelac u slavlju nad Elverumom bio je iskusni Vukovarac
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 26. studeni 2019. 13:53

Nakon dosta problema i puno kritika, konačno i pobjeda i pohvala za cijelu momčad PPD Zagreba. Nije Elverum top-protivnik, da ne bude zabune, nije Zagreb igrao spektakularno, ali je ostavio srce na terenu, pa su čak i oni koji dosad nisu izgledali dobro pokazali da mogu biti korisni za momčad, konkretno najviše Stojnić.

Ako je to želio Veselin Vujović, uspio je. Da je tako bilo u Celju i protiv Celja u Zagrebu, možda bi sada bilo drugačije, ali situacija se na tom planu više ne može mijenjati.

Hrstić je bio odličan

Damir Bičanić bio je prvi strijelac Zagreba. Većinu golova postigao je sa sedam metara koje je nedavno preuzeo od Horvata. U tri utakmice zabio je 17 od 19, što je u svim problemima jako važno. Smirujuće.

- Dobro smo odigrali, hrabro. Padali smo i dizali se, ali smo uspjeli. Ovo je mlada momčad izuzmemo li se nas trojica i uz sve činjenice koje postoje i sve što joj nedostaje, od problema s obranom, s desnim vanjskim, nedostaje joj i malo vremena da se pokaže. Hrstić je igrao odlično, u posljednje vrijeme nosio je puno toga na svojim leđima. Nije mu bilo lako, ali je izdržao. Sve pohvale za njega. Imali smo dobru obranu, nismo primili previše iz igre, i to je bio temelj za pobjedu. Napad je također O.K., i ono promašeno je bila stvorena šansa, znači popravljamo se.

No, prolaz nije baš previše izgledan.

- Dok se igra, nije gotovo. Rekao sam da ova momčad otkriva u jednu ruku sama sebe i teško je reći kako će izgledati već sljedeći put. Ova nam je pobjeda dala malo nade da možemo, malo sigurnosti i samopouzdanje koje nam je jako trebalo. Sada imamo Spartak u srijedu i nadam se da ćemo u dobrom raspoloženju otići u Szeged u subotu. Optimisti? Zašto ne, zašto ne bismo pobijedili tamo? Znali smo se s njima dobro nositi, pokazali smo to više puta posljednjih godina. Oni jesu jača momčad od nas, ali uz kontroliran napad, dobru obranu i s vratarima na visokoj razini ništa nije nemoguće - optimist je Bičanić.

Realno ili ne, vidjet ćemo u subotu. Celje ima meč-loptu u Elverumu, ali i Zagreb šansu neutralizirati je. Malu, ali šansu...

Linker
26. travanj 2024 06:10