IHF

SLIJEDE MAĐARI

NASTAVAK RUKOMETNOG LJETA IZ BAJKE: Maksimalna Hrvatska bez pogreške prema osmini finala Svjetskog prvenstva, slijedi im dan odmora

AUTOR:
  • Filip Ožbolt

 • OBJAVLJENO:
 • 12.08.2019. u 23:24

 • Hrvatski kadeti sa svih pet pobjeda su završili grupnu fazu svjetske smotre u Sj. Makedoniji. U derbiju grupe protiv Španjolaca slavili su zasluženo s četiri pogotka prednosti.

  Kao i u prethodne četiri utakmice, Hrvatska je u polju krenula s prepoznatljivom šestorkom. Na krilima Mileta i Čakarić, pivot Pribetić i vanjski igrači Maraš, Sirotić te Ivanković. Prvi vratar i kapetan je dakako bio neprikosnoveni Stipe Purić.

  Kao i protiv Saudijske Arabije te Slovenije, Hrvatska je utakmicu ponovno započela u deificitu. Duboka obrana 3-3 ili 4-2 zbunila je naše kadete i trebalo im je vremena da se na nju priviknu. Prvi gol iz igre postižemo u 6. minuti i to za prvo vodstvo nakon kojeg u prvom dijelu više nismo gubili.

  Ipak, tamo negdje od 12. minute kada su Španjolci pozvali minutu odmora jer su zabili tek tri pogotka, stvari su se okrenule. Napad je i dalje nastavio funkcionirati, najviše njegova vanjska linija predvođena srednjim vanjskima Sirotićem i Rukavinom, dok je obrana oslabila, pogotovo u sredini.

        

  IHF

   

  Zbog toga smo oko 20. minute prešli iz 3-2-1 u 6-0 što je bio znak kako izbornik Markota nije bio zadovoljan onime što vidi. Ipak, na poluvrijeme je Hrvatska otišla s vodstvom od dva razlike najviše zahvaljujući raspoloženom Ivanu Rukavini.

  U drugom dijelu izbornik Markota je vratio obranu 3-2-1 s Vrbićem umjesto Čakarića na lijevom halfu. Isplatilo se to jer prvih pet minuta nismo primili gol, ali smo ga tek nakon šest i zabili.

  Kada smo probili tu barijeru, prednost se opet postupno počela povećavati do najviših plus pet u 43. minuti (18:13). Održavali smo tu prednost do posljednjih 10 minuta, odnosno do 54. kada je Ivan Filipović dobio isključenje. Koriste ga Španjolci i spuštaju se na minus dva (22:20), ali presudila im je mirnoća Verona Načinovića s crte.

  Slijedi dan odmora, a s obzirom da je Hrvatska kao prva završila skupinu A, u srijedu će u osmini finala igrati protiv Mađarske.

  Tagovi
  Iz drugih medija