Umag, 160719.
Uoci sutrasnjeg eksibicijskom meca s Goranom Ivanisevicem na terenima u Umagu trenirao je Patrick Rafter.
Na fotografiji: Patrick Rafter s danasnjim sparing partnerima.
Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
Zeljko Hajdinjak / CROPIX

SPEKTAKL U UMAGU

FOTO: PATRICK RAFTER STIGAO U UMAG NA REPRIZU LEGENDARNOG FINALA WIMBLEDONA 'Sjajno je ponovno vidjeti Gorana...'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 16.07.2019. u 18:40

 • Australski tenisač Patrick Rafter doputovao je u utorak u Umag, gdje će u srijedu na jubilarnom 30. izdanju Plava Laguna Croatia Opena odigrati egzibicijski meč s Goranom Ivaniševićem, kojim će biti obilježena 18. godišnjica njihovog legendarnog finala Wimbledona iz 2001. godine. 

  "Jako sam sretan što sam nakon 30-satnog leta napokon u Umagu. Sjajna je stvar ponovno vidjeti Gorana i posjetiti ovo mjesto koje je još ljepše nego što mi ga je opisao. Ne veselim se samo Umagu, nego i onome što me čeka iza egzibicije", kazao je Rafter koji je novinarima potvrdio kako nakon meča planira provesti nekoliko dana u Dubrovniku i na Korčuli.

  Australski tenisač, koji je u karijeri dvaput bio pobjednikom US Opena (1997. i 1998.), dvaput igrao u finalu Wimbledona (2000. i 2001.) te jedan tjedan proveo na čelnom mjestu ATP ljestvice, otkrio je što gledatelji mogu očekivati od sutrašnjeg spektakla kojemu se jako veseli.

       

   

  "Iako nismo baš u nekoj formi, siguran sam da će se svima svidjeti što će sutra dobiti od nas", poručio je Rafter.

  Inače, u srijedu će u Umagu boraviti i direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, koji će pogledati egzibicijski meč između Ivaniševića i Raftera koji će biti odigran po završetku drugog meča glavnog turnira na središnjem stadionu umaškog teniskog kompleksa u Stella Marisu.

  "Hrvatska je i ove godine domaćin sportskog spektakla koji je postao simbol Umaga i koji doprinosi obogaćivanju turističke ponude Istre te ima veliku promotivnu važnost za cijelu zemlju. Okupljena svjetska teniska elita i brojni gosti uživaju u vrhunskoj igri i raznolikom dodatnom sadržaju pa je ovaj teniski turnir odličan primjer kako turistima stvoriti privlačan motiv dolaska u destinaciju. Ponosni smo partneri turnira koji brojnim sudionicima i gostima daje priliku da dožive Hrvatsku na autentičan način i požele nam se vratiti", naglasio je Staničić.

  Iz drugih medija