Adam Pretty Getty Images
BARAKUDE MARŠIRAJU

IZBORNIK ODUŠEVLJEN NAKON PROLASKA U POLUFINALE 'Znamo zašto smo ovdje došli, idemo do kraja, možemo se revanširati Španjolcima'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. siječanj 2020. 23:03

Ivica Tucak bio je iznimno zadovoljan nakon utakmice, posao je odrađen i Hrvatska je napravila još jedan korak prema finalu na Europskom prvenstvu u Budimpešti. Pala je i Grčka, bilo je 14-11, a Tucak je ovako govorio nakon pobjede:

"Odigrali smo sjajnu utakmicu i baš sam sretan viđenim danas u bazenu. U obrani je bilo odlično, primili smo neke slučajne golove, ali ponudili smo raznovrsnost u igri. Svaka čast dečkima na još jednoj velikoj utakmici.", rekao je Tucak i dodao:

"Pokazala je ova ekipa da je sposobna za velike stvari. Fantastična utakmica, a mi se sad okrećemo prema polufinalu. Sve nam je jasno, za Olimpijske igre treba nam zlato, ali do finala treba upisati još jednu pobjedu. Moramo biti oprezni, kao što ste vidjeli bili su neki nepredviđeni rezultati danas, a ako Bog da, ako se budemo jako dobro pripremili, mi smo u nedjelju finalu".

Budimpesta, 220120.
Duna Arena. 
34 LEN Europsko prvenstvo u vaterpolu, 
Hrvatska - Grcka. 
Na fotografiji: Andro Buslje, Ante Vukicevic.
Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
Vladimir Dugandzic / CROPIX CROPIX

U prvom dijelu, u prve dvije četvrtine, Hrvatska je zabila čak 10 golova, no dogodila su se i brojna isključenja:

"Jako veliki broj isključenja bez lopte, pa sam morao puno rotirati s centrima, vanjskima...Ono što je bitno, u 32 minute imate uspone i padove, a u suđenju su različiti kriteriji. Imamo mi još rezerve da se dignemo i da napravio ta još dva koraka", kaže hrvatski izbornik.

Bila je ovo jubilarna 100. utakmica hrvatske reprezentacije...

"Kad se podvuče crta, lijepo je to sve, no mi razmišljamo već o Španjolskoj. Ujutro slažemo pripreme, čekat će nas teška utakmica, ali ja mislim da mi imamo šansu i da idemo do kraja", zaključio je hrvatski izbornik.

Linker
26. travanj 2024 12:02