K1 i Boks

Ruiz otkrio s kojom se kilažom vraća u boksački ring, uskoro ga gledamo u novom izdanju!

Andy Ruiz Jr
 Screenshot (Instagram)
‘Nisam još uvijek tamo gdje bih htio biti, ali sam bolji u odnosu na ono gdje sam bio‘

Manje od dva tjedna dijele nas do povratka Andyja Ruiza Jr-a, bivšeg svjetskog prvaka koji će svoju novu pobjedu loviti 1. svibnja protiv Chrisa Arreole.

Bivši IBF/WBA/WBO prvak svijeta u akciji nije viđen od prosinca 2019. kada je u revanšu s Anthonyjem Joshuom izgubio ranije spomenute titule. Ruiz se, podsjetimo, u tom susretu pojavio s nekoliko kilograma viška i daleko od idealne forme, no ovoga puta to izgleda neće biti slučaj.

Jedan od najboljih teškaša današnjice otkrio je da u ovim trenucima ima oko 116,5 kilograma, te da bi do prvog dana svibnja mogao biti lakši za još jedan kilogram.

U drugom susretu s Joshuom je, spomenimo, imao 128,4 kilograma...

"Nisam još uvijek tamo gdje bih htio biti, ali sam bolji u odnosu na ono gdje sam bio. Sada imam 116,5 kilograma. Još su ostala dva tjedna i cilj mi se do borbe s Arreolom spustiti do 115,5", otkrio je Ruiz u razgovoru za FightHype.

31-godišnji Amerikanac meksičkog porijekla za ovaj se meč, a čini se i za one nadolazeće, sprema u društvu Eddyja Reynosa, trenera po mnogima najboljeg boksača današnjice Canela Alvareza.

"Želim biti aktivan poput Canela, a ovdje uspijevam toliko toga naučiti. Discipliniran sam, svakog sam dana u dvorani i sad mi je žao što taj potez nisam odavno povukao. Trebao sam se odavno ovdje preseliti. Imam osjećaj da bi moj mentalitet bio toliko drugačiji", nastavio je Ruiz.

Je li moguće da ga vidimo u borbi s Tysonom Furyjem?

"Naravno. No, sad sam fokusiran na Arreolu. Ne želim nikoga podcjenjivati. On (Fury) pred sobom ima meč protiv Anthonyja Joshue, stoga moram pričekati rasplet te priče", zaključio je Ruiz.

Linker
26. travanj 2024 08:18