K1 i Boks

Ryan Garcia traži meč protiv Floydovog pulena: ‘Moja misija je nokautirati ga unutar dvije runde‘

Ryan Garcia
 DAVID LEAH/AFP
Nakon velike pobjede i potvrde kvalitete, pred Ryanom Garcijom je nekoliko sjajnih opcija

Teofimo Lopez, Devin Haney, Gervonta Davis i Ryan Garcia. To je poker mladih asova lake kategorije profesionalnog boksa, a sve ih dijeli jedna karakteristika. Svi su neporaženi te još uvijek u ranijim 20-im godinama života, a već su preuzeli vlast nad trenutno možda i najuzbudljivijom kategorijom svjetskog boksa.

Posljednji koji je potvrdio kako mu je mjesto unutar spomenutog pokera je Ryan Garcia. Ovaj 178 centimetara visoki 22-godišnjak iz Kalifornije do sada je impresionirao svojim nastupima, mediji su ga prozvali najbržim rukama svjetskog boksa, a također je vrlo popularan i aktivan bio na društvenim mrežama. No, tek prvog vikenda 2021. godine možemo reći kako je skeptike uvjerio u svoju kvalitetu. Pobjeda nad bivšim olimpijskim pobjednikom Lukeom Campbellom donijela mu je privremenu WBC titulu, ali još važnije u ovom stadiju je priznanje fanova i analitičara. Ovi prvi htjet će ga ponovno gledati što prije, dok će drugi svakako dodatno pomoći oko marketinškog uspona.

Sad je pred njim dobar izbor protivnika. Što se tiče onih glavnih pojaseva, WBC se nalazi kod Devina Haneya i kao privremeni prvak bi Garcia "na papiru" trebao biti njegov izazivač. No, WBC također ima i "franchise" pojas koji su dodijelili Teofimu Lopezu, inače vlasniku preostale tri elitne titule. Prema tome, mogao bi se dogoditi meč za ujedinjenje pojaseva, što bi zapravo odgovaralo Garciji, ako ćemo gledati prema onome koga on najviše želi vidjeti preko puta sebe. To je Gervonta "Tank" Davis.

"On zna da će se taj meč dogoditi vrlo brzo. Nemam vremena za slavlje posljednje pobjede, ja sam u misiji nokautirati Gervontu Davisa unutar dvije runde. Unutar dvije runde taj će momak završiti na podu, to vam obećavam", izjavio je Garcia u razgovoru za TMZ, nastavivši s izravnim obraćanjem pulenu Floyda Mayweathera Jr.:

"Gervonta, ako ne prihvatiš meč protiv mene, nećeš biti upamćen. Tvoja ostavština će zauvijek ostati oštećena ako se ne budemo borili. Novac je tu, zapravo sve je tu, nema isprika. Sad samo preostaje da unutar dvije runde završiš na podu."

Dodao je Garcia kako je upoznat s time da su pregovori oko njihovog meča već postojali, ali da ništa nije onkretno dogovoreno. Kao što je navedeno, Davis je dio Mayweatherove promotorske agencije, dok se za Garciju brine "Golden Boy Promotions" Oscara De La Hoye.

166 centimetara visoki Davis svoj je posljednji nastup imao posljednjeg dana listopada prošle godine, kad je nokautom u šestoj rundi savladao Lea Santa Cruza. Upisao je tim putem i jedan od najboljih nokauta godine te je svoj omjer doveo na 24-0, uz 23 pobjede nokautom. On je tim putem obranio WBA regular titulu. To mu je bio jedini meč u 2020. godini, budući da je prije toga imao posla sa zakonom, zbog optužnica bivše djevojke za fizičko zlostavljanje. Gervonti nikako ne ide u prilog to što su ga u tome snimile kamere, no za sada se čini da neće imati ozbiljnijih zakonskih posljedica.

Garciji je pobjeda nad Campbellom bila 21. u karijeri, a 18 ih je ostvario nokautom.

Linker
07. svibanj 2024 13:34