K1 i Boks

(VIDEO) Glory se prisjetio borbe prvaka Vakhitova protiv Igora Jurkovića

Igor Jurković vs. Artem Vakhitov
 screenshot/YouTube
Uspješni hrvatski poluteškaš svoju je posljednju veliku borbu odradio na Glory 16 priredbi

Artem Vakhitov postao je Glory prvak poluteške kategorije 2016. godine te je titulu do sada obranio pet puta. No, prava prekretnica i pobjeda koja ga je odvela prema tom rezultatu svakako je ona koju je u svibnju 2014. godine ostvario protiv Igora Jurkovića. Istarski ratnik bio je u tom trenutnu 28-godišnji elitni Gloryjev borac na putu prema vrhu poluteške kategorije, dok je Vakhitov bio tek 23-godišnji mladi Rus ogromnog talenta, koji je potvrdio u svoja prva dva nastupa u Gloryjevom ringu.

Njih dvojica susreli su se u Denveru na Glory 16 priredbi te su odradili vrhunske tri runde vrlo zanimljivog meča, tehnički vrlo visokog nivoa. Vakhitov je u borbi pokazao što može te je uzeo pobjedu jednoglasnom odlukom sudaca, a nakon tog meča nastavio je svakim daljnjim sve više napredovati.

Svi navijači Igora Jurkovića vjerovali su da u budućnosti sigurnoi slijedi revanš, možda čak i u borbi za Gloryjevu titulu, no to se nije dogodilo. Jurković je iste godine odradio još dva nastupa, uključujući pobjedu nad Dennisom Stolzenbachom, kojom je osvojio titulu FFC prvaka. I onda se odlučio umiroviti te posvetiti privatnom poslu. Koliko smo uspjeli saznati iz naših izvora, budući da se Igor u potpunosti povukao iz javnog sportskog života, u njemu je jednako uspješan kao u ringu.

Igor Jurković tijekom profesionalne karijere upisao je 51 pobjedu i deset poraza, a pobjeđivao je borce poput Freddyja Kemaya, Pavela Žuravljeva, Dževada Poturka, Michaela Duuta, Raula Catinasa i Luisa Tavaresa. Vakhitov je, kao što smo naveli, postao najbolji poluteškaš svijeta i danas s 29 godina je na vrhuncu snage. No, na Glory 77 priredbi, koja se održava pretposljednjeg dana ovog mjeseca, čeka ga veliki ispit. Njegovu titulu napasti će prvak srednje kategorije te po većini trenutno najbolji pound-for-pound kickboksač svijeta, Alex Pereira. Bit će to pravi spektakl.

Prisjetimo se ovog velikog meča u kojem je Igor Jurković prezentirao svoju kvalitetu, ali u kojem smo također vidjeti tada blistavu budućnost, a danas itekako realnu sadašnjost.

Linker
26. travanj 2024 08:39