K1 i Boks

(VIDEO) Sin Evandera Holyfielda primio pravu bombu pa nokautom iz kontre došao do osme pobjede

Evander i Evan Holyfield
 Brandon Magnus/Getty images/Profimedia
24-godišnji Evan Holyfield odradio je meč na priredbi Top Rank Boxinga

Sve zanimljivije izgleda karijera Evana Holyfielda, sina Evandera Holyfielda koji je pokušao krenuti koracima svog izuzetno uspješnog oca. Do proteklog vikenda odradio je sedam mečeva, upisavši sedam pobjeda, a ovog puta dobio je priliku predstaviti se na velikoj sceni, na priredbi Matchroom Boxinga.

Protiv sebe je imao boksača otprilike jednake trenutne reputacije, Charlesa Stanforda, a pobjedu je upisao u drugoj rundi. I to tako da je osim sposobnosti završavanja mečeva pokazao i sposobnost primanja udarca. Bit će da je dosta toga pokupio od svog oca.

Naime, početkom druge runde meča, boksači su ušli u žestoku razmjenu, gdje prvi pravi udarac pripada Stanfordu. Pogodio je Holyfielda krošeom posred lica, a ovaj nije ni trepnuo. Zapravo, to ga je probudilo na taj način da je pronašao prostor za svoj udarac. Jednim krošeom opako je Stanforda uzdrmao, a onda ga drugim poslao na pod i završio meč.

Evan Holyfield nastupa u polusrednjoj kategoriji, a ovo mu je bila osma pobjeda, šesta do koje je došao nokautom. Što je najvažnije, nastupom na Top Rankovoj priredbi predstavio se široj publici.

Pogledajte kako je završetak spomenutog meča izgleda.

Linker
05. svibanj 2024 06:45