Ostalo

(ANKETA) Pogledajte spornu situaciju: Je li Werdum pokraden u meču s dosad malo poznatim sunarodnjakom?

Fabricio Werdum vs Renan Ferreira
 SIPA USA/DDP USA/PROFIMEDIA, screenshot (PFL, Twitter)
‘U mojoj je glavi ta borba bila gotova, osjetio sam kako tapka...100 posto sam siguran‘

Legendarni teškaš Fabricio Werdum iznenađujuće je poražen u glavnoj borbi PFL 3 priredbe koja se u noći s četvrtka na petak održala u Atlantic Cityju.

Ponuda kladionica rekla je 1,38 - 3,00 u korist nekadašnjeg UFC prvaka, ali nešto se valjda pitalo i Renana Ferreiru koji je prevario prognoze i sredinom prve runde upisao najveću pobjedu u karijeri.

Iznenađenja se događaju, a pored toga, Fabricio već ima i 43 godine, odnosno čak 12 više od svog sunarodnjaka... No, ovaj meč privukao je posebnu pozornost i zbog situacije koja je prethodila prekidu. Naime, u jednom se trenutku činilo da je Ferreira možda i tapkao, sudac to nije vidio, a nedugo nakon toga došlo je do nokauta.

Werdum je već podnio žalbu Sportskoj komisiji New Jerseyja. A ako se pitate zašto još u kavezu nije puštena snimka na temelju koje se mogao promijeniti ishod, odgovor je taj da, unatoč tome što tamošnja Komisija dopušta uporabu 'on-site instant' snimke, PFL istu ne koristi jer žele ostati dosljedni budući da priredbe organiziraju i na lokacijama na kojima ta opcija nije moguća.

"Mislim da su svi koji su gledali borbu vidjeli da je tapkao. Moram poštovati svog protivnika i stati. Možda mu slomim ruku ili ga uspavam... Stao sam jer je tapkao, a on je nastavio udarati. Pogledajte, ovo je tapkanje. U borbama sam već 23 godine i to je tapkanje. U mojoj je glavi ta borba bila gotova, osjetio sam na ramenu kako tapka. Ali u redu, takve se stvari događaju. Tapkao je na gušenje, ne na polugu. Ovo je tapkanje, 100 posto sam siguran. To i on zna. Ovo nije pošteno", iznio je Werdum svoje razmišljanje.

Spornu situaciju pogledajte OVDJE.

Linker
27. travanj 2024 02:11