Regija

Jurišić se javio nakon povratka kući: ‘Pobijedio me bez ikakve štete, zaslužujem revanš!‘

Uroš Jurišić
 Sebastian Rudnicki/KSW
Uroš Jurišić prihvaća poraz od Shamila Musaeva, no i dalje sebe smatra najboljim velterašem u KSW-u

Unatoč tome što su Poljaci čak tri borbe na programu postavili kao važnije od ogleda Shamila Musaeva i Uroša Jurišića, upravo je duel dva do tada neporažena borcima mnogima bio "na papiru" najuzbudljivija borba cijelog KSW 58 programa. Na kraju je ista završila u prvom planu nakon priredbe, no ne toliko zbog borbe i ishoda iste, koliko zbog onoga što se događalo nakon nje. Nemile scene završile su u javnosti, obje strane dale su izjave koje se ne slažu jedna s drugom, uključili su se i neki "neutralci", ali i prijatelji jednog ili drugog tima te je zapravo nastao kaos kakav dugo nije viđen na domaćoj borilačkoj sceni.

U sredini toga našao se upravo najbolji slovenski borac, koji je zapravo bio i u sredini svih događanja unutar borilišta. Nakon što je već jučer izjavio kako nije imao namjeru ikoga napadati te kako nije udario Ivana Dijakovića, Jurišić je po dolasku kući objavio jedno malo dulje obraćanje. U njemu je velik dio posvetio borbi i razlozima zašto je završilo ishodom koji njemu ne odgovara, a kratko se osvrnuo na ono nakon borbe te na to zašto smatra da prvom prilikom zaslužuje revanš.

"Nažalost, moja posljednja borba nije završila onako kako sam planirao. Odradio sam loš nastup i nemam isprike. Htio bih se svima zahvaliti na podršci kroz ovaj kamp i borbu, svima koji su mi pomogli da se tako dobro pripremim. Osjećao sam se sjajno, no u borbi neke stvari jednostavno nisu kliknule. Moj protivnik je jako dobro koristio distancu i svako malo me srušio na pod, a to ga je u ovoj borbi, po MMA pravilima, učinilo boljim borcem. Ne mislim kako me je zapravo savladao niti bi ikad mogao, posebno ako gledamo na ponašanje nakon borbe. Nisam imao nikakve zle namjere, mislio kako me on želi zagrliti. No, čim mi se približio sam vidio nešto neobično u njegovim očima. Ostalo ste vjerojatno vidjeli i vi. Gledajući na njegove postupke nakon borbe i pobjedu uz koju mi nije napravio nikakvu štetu, smatram da zaslužujem revanš u budućnosti, a tada ću pokazati svoj napredak i doći do pobjede. I dalje vjerujem kako sam broj 1 KSW-ov velteraš i to ću uskoro dokazati", napisao je Jurišić na društvenim mrežama, dodavši isprike zbog lošeg nastupa, uz zahvalu svima koji ga podržavaju te najavu kako će se vratiti stotinu puta bolji i pametniji.

KSW je najavio kako će posljedica za sudionike nereda svakako biti. Revanš? Tko zna, možda bi to promotorima mogla biti i zanimljiva opcija, barem ako pogledamo kratko u povijest KSW-a. Sjetimo se samo velikih nereda nakon druge borbe Mateusza Gamrota i Normana Parkea, a oni su se nakon toga borili još jednom uz podosta veliki "hype". Isto tako, Roberto Soldić i Dricus Du Plessis su imali bliski susret u publici već nakon Soldićeve pobjede u KSW debiju, a prije njihova dva kasnija susreta.

Koliko god ostavljale ružnu sliku, ovakve stvari podignu interes fanova i za pretpostaviti je da bi u interesu promocije također moglo biti ovu dvojicu ponovno staviti u borilište. Samo ovog puta uz ponešto jače osiguranje.

Linker
29. travanj 2024 11:18