Regija

Sjajne vijesti za domaći boks: Hrvatska će ugostiti Europsko U-22 prvenstvo

Bono Bošnjak (u sredini)
 Hrvatski Boksački Savez
Hrvatski boksački savez dobio je priliku organizirati europsku smotru mladih seniora i seniorki

Hrvatski boksački savez (HBS) putem svoje službene web-stranice priopćio je jako lijepu vijest. Naime, Hrvatska, točnije Zagreb ugostit će Europsko prvenstvo za seniore i seniorke do 22 godine starosti, a smotra će se održati u ožujku 2022. godine. Dakle, najtalentiraniji mladi seniori i seniorke u Europi nastupat će u Zagrebu (nadamo se pred publikom).

Mnoge sudionike tog prvenstva mogli bi gledati 2024. godine na Olimpijskim igrama u Parizu, a najbolji od njih predstavljat će europski boks u godinama koje dolaze. Dakle, kvalitetnih mečeva neće faliti. Hrvatskoj je za organizaciju Europskog prvenstva konkurirala Ukrajina. odnosno ukrajinski grad Odesa. Međutim, Zagreb je osvojio devet od ukupno 11 glasova.

Ukazivanje povjerenja od strane EUBC-a (Europska boksačka konfederacija) dokaz je velikog povjerenja koje je HBS stekao u europskoj i svjetskoj boksačkoj zajednici. Europska boksačka konfederacija EUBC je za 2020. godinu HBS proglasila nacionalnim savezom s najboljim projektima za razvoj i promociju boksa, praktički najboljim europskim savezom, a nagradu je predsjednik Franco Falcinelli uručio predsjedniku HBS-a Boni Bošnjaku upravo na svečanosti u vrijeme trajanja Europskog prvenstva U-22 u talijanskom Rosetu.

Odluku Izvršnog odbora Europske boksačke konfederacije EUBC-a upućenu predsjedniku HBS-a Boni Bošnjaku možete pročitati OVDJE.

Linker
07. svibanj 2024 13:59