UFC

Aljamain Sterling potvrdio: ‘Henry Cejudo moj je sljedeći protivnik!‘

Aljamain Sterling

 Screenshot (youtube, Ufc)
Prvak UFC-ove bantam kategorije borit će se protiv nekadašnjeg prvaka dvaju težinskih kategorija

Pokušavao je Aljamain Sterling na neki način izbjeći Henryja Cejuda i tražio je da Cejudo odradi barem jedan meč prije napada na UFC-ovu titulu u bantam kategoriji koju drži upravo Sterling.

Sterling je čak isticao i Seana O‘Malleyja kao borca koji više zaslužuje taj napad na pojas, ali čini se da je priča gotova. Henry Cejudo bit će sljedeći izazivač za titulu u bantam kategoriji.

‘‘Najavljujem vam da ću se boriti protiv Henryja (Cejuda) u svom sljedećem nastupu. Ciljamo na ožujak (treći mjesec). Još nije službeno, ali to je gotova priča, ta borba će se dogoditi. Vidjeli ste nedavno ‘staredown‘ mene i Cejuda. Nemam problema boriti se protiv njega. Nikad u životu nisam nekog izbjegavao. UFC mi daje najteže moguće izazove, a ja uvijek iskoračim i pobijedim, osim onog puta kad me Marlon Moraes poslao na Neptun. U većini slučajeva ipak pobijedim.‘‘, rekao je Sterling gostujući u The Weekly Scraps podcastu.

Henry Cejudo nekadašnji je prvak UFC-ove bantam, ali i muha kategorije. Sredinom 2020. godine odradio je svoj posljednji UFC nastup, a nakon pobjede nad Dominickom Cruzom, Cejudo se povukao u mirovinu. Općepoznato je da se Cejudo nadao izvući izdašniji ugovor za povratak u kavez, ali UFC nije pokazivao naročit interes za time. Cejudo se u međuvremenu zaželio natjecanja i u kavez će se vratiti nakon gotovo tri godine pauze. Koliko je to pametno odmah uskočiti u meč za titulu, vrijeme će pokazati. Sterling se raduje ovoj borbi.

‘‘Sviđa mi se uaprivanje. Mislim da će to biti zabavan meč za fanove. Borba će biti kompetitivna, iako mislim da Sean O‘Malley nudi veću opasnost sa svojom mogućnošću da nokautira protivnika. Henry može pobijediti, ali mislim da ne može slaviti prekidom. Ne vidim kako mogu izgubiti prekidom od njega, osim ako ne zaronim licem u njegovo koljena kao što sam napravio protiv Marlona Moraesa. Ne vjerujem da će se to opet dogoditi.‘‘, osvrt je Sterlinga na nadolazeći meč.

Cejudov povratak sjajna je stvar, ako se Cejudo vrati nekadašnjoj formi. Henry je prije povlačenja djelovao kao borac koji može dugo vladati muha kategorijom ili bantamom i prava je šteta što je ponajbolje godine svoje karijere potratio u nadi da će dobiti izdašniji ugovor. U drugom mjesecu nadolazeće godine Cejudo će proslaviti 36. rođendan i pretpostavka je da neće još dugo nastupati.

Linker
26. travanj 2024 14:35