UFC

Sean O‘Malley: ‘Cejudo si je pucao u nogu, mislio je da će ga UFC platiti više ako ode pa se vrati‘

Sean O‘Malley

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
U petom mjesecu 2020. godine se Cejudo umirovio, a sada se želi vratiti u borbu za titulu

Henry Cejudo se povukao iz MMA sporta u petom mjesecu 2020. godine kada je pobijedio Dominicka Cruza u borbi za titulu bantam kategorije. Dvije godine kasnije, Cejudo je odlučio vratiti se i ponovno napasti titulu koju trenutno drži Aljamain Sterling, ali izgleda da neće tako skoro doći do te borbe.

Na UFC 280 Sterling je obranio titulu protiv T.J. Dillashawa nakon čega je najavio pauzu barem do polovice iduće godine, tako da će Cejudo morati pričekati ukoliko želi napasti titulu. Prvi izazivač bantam kategorije Sean O‘Malley smatra da Cejudo nije napravio pametan potaz kada se prije više od dvije godine povukao i sporta.

‘‘Ja protiv Chita, puno je veći meč nego ja protiv Cejuda. To je čudno, ali čujte: nije bio dobro plaćen i to je razlog zašto je otišao. Nisu ga platili koliko je ‘zaslužio‘, tako da je mislio da će ga UFC htjeti natrag kad ode – a nisu, tako da si je samo pucao u stopalo‘‘, rekao je O‘Malley.

‘‘Ja protiv Chita je veća borba, ja protiv Coryja Sandhagena isto, čak i ja protiv šalice kave bi bila veća borba od toga. Ali da, jako sam znatiželjan kuda će divizija ići‘‘, zaključio je O‘Malley.

Sean je na UFC 280 pobijedio Petra Yana podijeljenom sudačkom odlukom te mu uzeo mjesto prvog izazivača, ali izgleda da titulu tako skoro neće napasti. Ukoliko se Cejudo odluči u prvoj borbi uzeti napad na titulu vjerojatno će ga i dobiti, tako da će O‘Malley morati potražiti drugog protivnika ukoliko ne želi čekati preko godinu dana.

Linker
07. svibanj 2024 01:23