UFC

Anthony Smith prognozirao idući Rakićev meč: ‘Tostirao je moj list, ali Jan ima više alata za pobjedu‘

Anthony Smith vs. Aleksandar Rakić

 Screenshot (youtube, Ufc)
Četvrtorangirani izazivač UFC-ove poluteške kategorije dobro poznaje mogućnosti Aleksandra Rakića

Više od godinu dana, proći će između dvaju nastupa Aleksandra Rakića. Sjajni srpski poluteškaš, početkom trećeg mjeseca protekle godine, jednoglasnom odlukom savladao je Thiaga Santosa. Krajem trećeg mjeseca ove godine, točnije 26. ožujka, ''Raketa'' će ponovno kročiti u UFC-ov kavez.

Njegov protivnik bit će Jan Blachowicz, donedavni prvak UFC-ov poluteške kategorije. Poljak je krajem desetog mjeseca poražen od strane Glovera Teixeira, a na taj način ostao je bez pojasa prvaka poluteške kategorije. Blachowicz se nada što prije vratiti na tron, a ovo će biti obračun prvog (Blachowicz) i trećeg (Rakić) izazivača u poluteškoj kategoriji.

Jedan od boraca koji se nadao obračunu protiv nekog od ove dvojice, jeste Anthony Smith. ''Lionheart'' je trenutno četvrti u poretku izazivača, a pobjedom protiv boraca kao što su Blachowicz ili Rakić, došao bi jako blizu novom napadu na pojas. Razočaran je Smith ostao nakon što je Rakić dobio priliku protiv Blachowicza, jer Anthony je tvrdio kako su čelni ljudi UFC-a prvotno njemu ponudili tu priliku. Ipak, on je izostavljen u tim kombinacijama. Prilikom gostovanja u Believe You Me podcastu koji vodi Michael Bisping, Smith je dobio priliku analizirati nadolazeći meč Rakića i Blachowicza.

''Jan Blachowicz se tako dobro nosi s borcima koji snažno udaraju kickove. Uistinu je impresivan. Ako se vratite na neke njegove prijašnje borbe, on ne prima puno kickova. Nosio se s kickovima Israela Adesanyje jako dobro, a super impresivan bio je i protiv svih boraca prije toga. Rakić je borac koji uistinu snažno udara kickove, nije naročiti boksač. Tako su i započeli moji problemi s njime. Uništio me s dva uistinu snažna kicka, a moj list (mišić potkoljenice) bio je tostiran nakon toga. Mislim kako ipak neće biti tako uspješan pokušavajući pobijediti kickovima, a on ne voli biti unutar boksačke distance.'', započeo je Smith, a zatim se osvrnuo na konkretniju prognozu pobjednika.

''Blachowicz je očito tip koji vrši presing i kreće se prema naprijed, voli biti unutar boksačke distance. Mislim da se dobro nosi s kickovima. Smatram da je bolji hrvač. Ukratko, mislim da je tehnički profinjeniji i ima više načina za pobjedu. Ali ne možete zanemariti snagu i nevjerojatni atleticizam koji Rakić posjeduje. Također, taj tip ima nevjerojatno samopouzdanje, teško ga je uzdrmati.'', dodao je ''Lionheart''.

Inače, Smith dobro poznaje mogućnosti Aleksandra Rakića jer su se borili u kolovozu 2020. godine. Srpski borac jednoglasnom odlukom savladao je Anthonyja Smitha. Poprilično dominantan bio je Rakić u tom meču, no čini se kako Smith svejedno favorizira Blachowicza, s kojim se nikada nije niti borio.

Linker
26. travanj 2024 16:24