UFC

Charles Oliveira otkrio s čime se sve nosio nakon gubitka pojasa: ‘Moj otac je plakao poput djeteta‘

Charles Oliveira

 Louis Grasse/Shutterstock Editorial/Profimedia
Najbolji UFC-ov borac lake kategorije imao je težak zadatak nakon gubitka titule

Na vrlo bizaran način je Charles Oliveira ostao bez titule prvaka UFC-ove lake kategorije u petom mjesecu ove godine. Pola funte (0.227 kg) pretežak stao je Oliveira na vagu dan uoči svog meča protiv Justina Gaethjea, a niti od drugog pokušaja nije skinuo tu kilažu i UFC mu je oduzeo titulu.

Gaethje bi pobjedom postao novi prvak lake kategorije, ali Oliveira ga je završio ‘‘submissionom‘‘ već u prvoj rundi i time je UFC-ova laka kategorija ostala bez prvaka. Oliveira je upisao veliku pobjedu, ali pojas nije dobio i kući se vratio kao zapravo prvi izazivač UFC-ove lake kategorije. Dakle, unatoč pobjedi, degradiran je u poretku kategorije.

Zapanjujuće je bilo kako se Oliveira mentalno snašao u takvoj situaciji i uspio je doslovno proći kroz Gaethjea unatoč svim stresovima koje je doživio dan prije. Ne samo da je Oliveiru potresla ta situacija, nego i njegovu obitelj. Naime, Brazilac je u razgovoru za Podpah podcast otkrio kako se njegov otac nosio s tim vijestima.

‘‘Čovječe, moj otac bio je u očaju, plakao je poput djeteta. Ja sam mu govorio: ‘Smiri se, ne brini se, popravit ćemo to‘. Ali on je samo plakao i plakao.‘‘, otkrio je Oliveira.

22. listopada (deseti mjesec), Oliveira će imati priliku vratiti pojas u svoje vlasništvo. U Abu Dhabiju će se boriti protiv Islama Makhacheva za titulu u UFC-ovoj lakoj kategoriji.

‘‘Pojas je već moj. Za mene je to nova obrana titule. Ja sam skinuo kilažu prošli put, siguran sam u to. Osjećam se pokradeno. Bilo je jako teško, čuo sam oca kako plaće, a moja kći se pitala zašto gubim pojas. Bilo je uznemirujeće, ali najvažnije je da sam pokazao mentalitet prvaka.‘‘, dodao je sjajni brazilski borac.

Linker
26. travanj 2024 12:26