UFC

Edson Barboza ugovorio borbu protiv opasnog povratnika Mitchella

Edson Barboza i Bryce Mitchell

 Screenshot
Bryce Mitchell odmah pri povratku u Octagon imat će priliku okušati se protiv prekaljenog borca

27-godišnji Bryce Mitchell (14-0, 5-0 UFC) trenutno je jedan od najzanimljivijih nadolazećih boraca u UFC-u i to ne samo u perolakoj kategoriji čiji je član. No, prošlo je već godinu dana otkako se posljednji put borio u Octagonu. Ostvario je tada pobjedu nad Andreom Filijem, svoju svakako najveću u dosadašnjoj karijeri, a onda se morao posvetiti saniranju ozljeda. To se malo odužilo, no napokon je ponovno u treningu. Ipak, na borbu će još malo pričekati.

Ono što će ga vjerojatno utješiti u činjenici da će u Octagon tek 5. ožujka je borba kakvu je dobio. Naime, Mitchell će imati priliku dokazati svoju vrijednost protiv poznatog i itekako dokazanog imena. Na UFC-ovom Fight Nightu planiranom za spomenuti datum čekat će ga Edson Barboza (22-10, 16-10 UFC).

35-godišnji Barboza razočaran je izašao iz svoje posljednje borbe, budući da ga je u njoj na njegovom bojnom polju nadmašio Giga Chikadze. Udaljio se tako Brazilac od samog vrha ljestvice izazivača, gdje se trenutno nalazi na desetom mjestu. Njegov protivnik Mitchell jednu je poziciju ispod njega. Od spuštanja u perolaku kategoriju nalazi se Barboza na po dvije pobjede i dva poraza.

Kod Mitchella, osim atraktivnog stila borba, posebno u parteru, gdje je njegov "Twister" protiv Matta Saylesa svakako jedan od najboljih poteza u posljednjih nekoliko godina viđenih u Octagonu, fanovi su zamijetili jedan itekako originalan "personality". Dečko je ono što bismo nazvali klasičnim američkim "redneckom", ali to ispoljava na jedan izuzetno simpatičan način. Simpatičan svakako nije svojim protivnicima u Octagonu, budući da ga nitko u profesionalnoj karijeri do sada nije uspio savladati.

Linker
26. travanj 2024 12:00