UFC

‘Ja vam baš i nisam takav tip borca. No, bude li potrebno, mogu se i tako boriti‘

Ciryl Gane
 Screenshot (YouTube, UFC)
Strašan teškaški okršaj očekuje nas u lasvegaškom APEX kompleksu!

Samo četiri meča, ali i četiri pobjede pod okriljem UFC-a trebale su Cirylu Ganeu da se nađe u glavnoj borbi večeri. Sjajni francuski teškaš kojemu predviđaju svijetlu budućnost predvodit će s Jairzinhom Rozenstruikom UFC Vegas 20 priredbu koja se u ranim nedjeljnim satima održava u Las Vegasu.

30-godišnji 'Bon Gamin' pravi je primjer borca koji se nevjerojatnom brzinom probio do vrha. Podsjetimo, Gane je svoj MMA debi upisao u kolovozu 2018., a već se godinu dana kasnije predstavio na najvećoj pozornici. U slavnom Octagonu je tako prvo njegovu moć osjetio Raphael Pessoa, potom su uslijedile pobjede nad Don'Taleom Mayesom i Tannerom Boserom, a u posljednjem meču do savršenih 7-0 stigao je zaustavivši bivšeg prvaka Juniora dos Santosa.

"Samo sam tri godine u MMA-u, a prije toga sam proveo samo tri godine u tajlandskom boksu. Svaki se put u mojoj karijeri dogodi neki 'boom' i odjednom napravim nekoliko koraka prema naprijed. Tako je bilo i nakon moje borbe s Juniorom dos Santosom."

Sada slijedi meč s Rozenstruikom koji je četvrti na izazivačkoj ljestvici u teškoj kategoriji.

"Ako pobijedim, mislim da ću dokazati kako zaslužujem mjesto u vrhu. Ovo je dobar 'matchup'. Dvojica mladih i dobrih udarača. Možete očekivati veliki rat. Pobijedim li, mislim da ću biti u kombinacijama za napad na titulu", rekao je Gane u najavi ovog meča.

A Derrick Lewis, ta borba bi isto imala smisla?

"Bilo tko, bilo kada."

Ljudi očekuju vrlo brzu i nasilnu borbu, a ti?

"Ja vam baš i nisam takav tip borca. Ali... Budem li se morao tako boriti, onda ću to i napraviti. Jer definitivno se mogu i tako boriti. Ovo je borba dogovorena na pet rundi, vidjet ćemo."

Priča se da ne gledaš borbe svojih protivnika, Rozenstruik misli da je to laž?

"Ne gledam borbe svojih protivnika. To odrađuju moji treneri. Pogledao sam možda... Iskreno, mislim da nisam od Jairzinha pogledao niti jednu cijelu borbu. Netko sam tko je fokusiran na svoje prednosti, a za ovo imam trenere koji su pokazali da odrađuju dobar posao."

I, što treneri kažu, gdje vide najveći rizik u ovom meču?

"On je vrlo snažan. Ima jake udarce kojima vas može nokautirati."

Za kraj, što možemo očekivati?

"Jednu pravu prezentaciju borilačkih vještina i šou za fanove", zaključio je francuski teškaš.

Linker
26. travanj 2024 09:32