UFC

Khabibova poruka UFC-ovoj legendi: ‘Dosta je, ne želim gledati prijatelje kako gube takvim nokautima!‘

Khabib Nurmagomedov
 SEFA KARACAN, Anadolu Agency via Afp
‘U njegovim se godinama nije dobro natjecati u toj težinskoj kategoriji‘

U trenucima kada je Khabib Nurmagomedov debitirao za UFC (siječanj 2012.), Frankie Edgar bio je najbolji borac lake kategorije. Legendarni 'The Answer' nekoliko je mjeseci prije dolaska neporaženog Dagestanca na najveću pozornicu nokautom u četvrtoj rundi zaključio nezaboravnu trilogiju i zaustavio Graya Maynarda pritom obranivši svoju titulu.

No, godine su učinile svoje i danas Edgar puno teže dolazi do pobjeda, a puno su teži i porazi koje doživi u Octagonu. Iako je još uvijek dio elite te ga redovito gledamo u okršajima s TOP UFC-ovim borcima, neki smatraju da je došlo vrijeme da 39-godišnji Frankie zaključi jednu iznimno bogatu MMA karijeru.

Pogled na njegove posljednje izvedbe sugerirao bi nam da je to pravi potez. Naime, Edgar je poražen u četiri od posljednjih šest nastupa, a pritom je i doživio jedina tri poraza nokautom u svojoj karijeri. Onaj zadnji, djelo je Coryja Sandhagena koji ga je brutalno uspavao za samo 28 sekundi borbe i tako ga udaljio od prilike da napadne tron bantam kategorije.

Iako je u tom dvoboju doživio težak poraz kojeg nije bilo nimalo ugodno gledati i nakon kojeg neko vrijeme nije znao za sebe, bivši UFC-ov prvak otkrio je kako namjerava nastaviti s karijerom.

"Neću biti onaj tip kojeg konstantno nokautiraju. Pogledat ću se u ogledalo i izvući nešto iz ovoga. Mislim da još nije došlo moje vrijeme za odlazak. Ne znam kad će, no svjestan sam da dolazi", rekao je Edgar nakon tog meča.

No, je li to pravi potez? Pitate li Khabiba, on će vam reći da je vrijeme o kojem Frankie priča već stiglo i da mu netko od njemu najbližih mora reći - "Dosta je!"

"Odmah sam poslao poruku Aliju (Abdelazizu) da saznam kako je Frankie. Jer bio je to težak nokaut, a poznajem Frankieja, njegovu djecu i njegovu obitelj. Naravno, suosjećam se s njim", rekao je Khabib na jednom druženju s medijima pa dodao:

"Ne želim gledati prijatelje kako gube takvim nokautima. U njegovim se godinama nije dobro natjecati u toj težinskoj kategoriji. Treba mu netko od njemu bliskih ljudi reći - dosta je. Da, razumijem da svi želimo zarađivati novac, ali za to postoje i neki drugi načini. Vaše godine nije briga za vaše ime. Trebali biste stati kad vas igra preduhitri", zaključio je Nurmagomedov prema prijevodu RT Sporta.

Slažete li se s Khabibom?

Linker
26. travanj 2024 13:20