UFC

Matt Brown pojasnio razloge svog umirovljenja: ‘Imao sam savršen scenarij za oproštaj, ali UFC nije ispunio moju želju‘

Matt Brown

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
43-godišnj Brown povlači se u mirovinu nakon 43 profesionalna meča

Podosta iznenađujuće, Matt Brown prije nekoliko dana objavio je kako se povlači iz sporta. Legendarni UFC-ov veteran posljednji nastup odradio je u petom mjesecu prošle godine, a Courta McGeeja svladao je nokautom u prvoj rundi. Nije Brown tada davao naznake umirovljenja, posebno ne nakon tako uvjerljive pobjede. Međutim, prije nekoliko dana ‘‘The Immortal‘‘ se oglasio putem društvenih mreža i pomalo je šokirao svoje pratitelje.

‘‘"Nikada više neću to raditi, to je to od mene. To je objava" napisao je Brown na svom Instagramu te nastavio: "Moj život će od sada biti posvećen pomaganju drugima. Rastuća borilačka zajednica mi je otvorila mogućnost da poslujem u raznim sferama. Hvala Dani Whiteu i UFC-u što su mi dali platformu na kojoj se mogu izraziti svijetu i da moj brend može rasti, ali vrijeme je da se prijeđe na veće i bolje stvari! Uskoro ću pričati o ovome u podcastu s Damonom Martinom i otići ću još više u dubinu kad započnem svoj podcast o kojem već godinama pričam. U svakom slučaju, budite spremni za novi sadržaj i novog ‘Immortala‘!‘‘, poručio je Brown.

Vjerujemo kako Brown ima širok spektar razloga zbog kojih se odlučio na ovakav potez, a u razgovoru za MMA Junkie, Brown je iznio neke od glavnih ‘‘okidača‘‘ za odlazak u mirovinu.

‘‘Jedina stvar zbog kojeg sam odugovlačio s umirovljenjem jest želja za nastupom na UFC 300 eventu i borbom protiv Jima Millera. Htio sam to iskoristiti kao priliku za oproštaj. Bio sam uvjeren da će se to dogoditi, da ću se boriti protiv Jima Millera na UFC 300 i to bi bio najbolji oproštaj ikad. Borba protiv legende kakva je Jim Miller na najvećem eventu u povijesti UFC-a. No, to se nije dogodilo.

Nisam ogorčen zbog toga, ali ako mi nešto nije dobro sjelo, onda je to činjenica da nisam uspio biti dio UFC 300 eventa, jer na taj način htio sam okončati karijeri. Molio sam da budem na UFC 100 i na UFC 200, a to sam radio i za UFC 300. Pitao sam se: ‘Nisam li zaslužio nešto takvo‘. Sve sam pokušao i mislio sam da je predodređeno da bude tako. Doslovno sam trenirao za meč protiv Jima Millera. On je rekao da želi borbu protiv mene i ja sam se htio boriti s njim. Mislio sam da je sve na mjestu, ali nije se ostvarilo. Siguran sam da UFC ima svoje razloge zašto nije bilo tako.‘‘, rekao je Brown.

U nastavku razgovora Matt je otkrio kako je dobio ponudu za jedan od kasnijih evenata, a Max Griffin ponuđen mu je kao protivnik. Brown nije bio oduševljen tom idejom.

‘‘UFC mi je ponudio borbu prije nekoliko mjeseci. Sjećam se da sam se probudio, vidio sam taj mail, ali nisam se dovoljno uzbudio. Nisam osjetio trnce kako prolaze kroz moju kralježnicu. Nisam se mogao uzbuditi na pomisao o tom meču.‘‘, pojasnio je Matt.

Kad je u pitanju nastavak njegovog životnog puta, Brown će se posvetiti nekim drugim poslovima, između ostalog dvorani koju odnedavno vodi, kao i trgovanjem nekretninama. Borilačka karijera nije u potpunosti završena. Brown tvrdi kako je otvoren za nastupe u boksu bez rukavica te je imao određene kontakte s BKFC-om, ali nastupi dolaze u obzir samo ako se radi o dobrom honoraru.

‘‘Ako su brojke ispravne, pristao bih, ali mislim da mi nitko neće ponuditi taj iznos. Da se radi o Floydu Mayweatheru i da imam priliku zaraditi pet ili šest milijuna dolara, naravno da to ne bih odbio. Ali sve ispod jednog milijuna dolara nema smisla za mene.‘‘, zaključio je Brown, a kompletan intervju možete pogledati u videu ispod ovog teksta.

Linker
07. svibanj 2024 11:21