UFC

McGregor prozvao USADA-u i optužio Diaza za korištenje steroida, Nate mu nije ostao dužan

Conor McGregor i Nate Diaz
 KEVORK DJANSEZIAN/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA
Nekoliko poznatih imena uključilo se u veliku raspravu na društvenim mrežama

Conor McGregor odjednom se odlučio pozabaviti temom dopinga, a u svom verbalnom napadu posebno je izdvojio jednog od svojih najvećih rivala - Natea Diaza.

"Svi su na steroidima", često se moglo čuti iz Diazovih usta, a imidž "čistog" sportaša ovog popularnog borca iz Stocktona nakratko je bio narušen tijekom 2019. kada je Nate bio pozitivan na LGD-4033, poznatiji kao Ligandrol.

Mnogi su tada bili iznenađeni, a iznenađen je bio i Diaz koji je ipak uspio dokazati svoju nevinost u ovom slučaju. Podsjetimo, Diaz je sam još u listopadu 2019. informirao javnost o svojoj situaciji te je od samog starta tvrdio da je "čist" i da nema namjeru skrivati što se događa, a nekoliko dana kasnije se pokazalo da je govorio istinu.

Krivac su, naime, bili kontaminirani suplementi, odnosno multivitamin kojeg je Nate koristio.

Upravo na taj slučaj, podsjetio nas je ovih dana i McGregor koji se preko Twittera obratio glavnom UFC-ovom čovjeku za borbu protiv dopinga - Jeffu Novitzkom.

Conor se prvo požalio "kako se više ne objavljuje tko je sve uhvaćen", što po njegovo znači da "tu informaciju mogu držati skrivenom" i/ili da se "prihvaćaju sranja od opravdanja poput kontaminiranih suplemenata".

"Jeff Novitzky, kako to da se javnosti više ne govori o pozitivnim testovima? Kako to da smo nakon debakla Nata Diaza sa steroidima, gdje je proizvodio vlastiti kontaminirani multivitamin i potom ekspresno bio opravdan pred vrlo unosnu borbu, došli do toga da se rezultati skrivaju?" - napisao je potom McGregor.

"Svi su na steroidima - reče nam Nathan Diaz koji koristi steroide", nastavio je Irac.

Conoru se u međuvremenu javio sam Novitzky koji je s njim podijelio video u kojem je još 2019. objasnio Diazovu situaciju, a usput mu i napisao da ga slobodno može kontaktirati i o svemu raspraviti jedan na jedan.

"Jeff, hvala ti što si mi to pojasnio. Tišina ima smisla. Osim toga, gdje je moja USADA jakna za 50 čistih testova, vidim da je svi drugi dobiju? Želim s njom obrisati guzicu", uzvratio je bivši UFC-ov prvak Novitzkom.

U cijelu se raspravu, očekivano, upleo i prozvani Diaz koji je McGregora bocnuo s fotografijom iz njihovog prvog susreta te uz riječi: "vidiš što su ti steroidi učinili".

Sve to, naravno, na tome nije stalo te su Conor i Nate razmijenili još nekoliko "udaraca", a kako je tekla čitava rasprava pogledajte u nastavku članka:

Linker
26. travanj 2024 09:05