UFC

Propali UFC-ovi planovi za priredbu u Singapuru, no poznat planirani datum borbe Zhang i Namajunas

Weili Zhang
 Hector RETAMAL/AFP
Iako je plan UFC-a bio da Singapur ugosti UFC 261 priredbu, to se ipak neće dogoditi

Dok se polako kompletiraju programi UFC priredbi koje će se održati u ožujku, Dana White i njegovi suradnici pokušavali su dogovoriti uvjete održavanja UFC 261 priredbe u Singapuru. Razlozi takvog plana oko lokacije postanu vrlo jasni nakon informacije kako bi tu priredbu trebala predvoditi Weili Zhang, u obrani titule prvakinje slamka kategorije protiv Rose Namajunas. Odnosno, UFC bi volio tu borbu odraditi u vremenskoj zoni prilagođenoj kineskoj publici.

Ipak, posljednje informacije govore kako UFC nije uspio dogovoriti uvjete s potencijalnim domaćinima te da bi se priredba ipak trebala održati u Las Vegasu. To neće utjecati na planiranu glavnu borbu, tako da bi Kineskinja trebala u Octagon po prvi put nakon 7. ožujka prošle godine, kad je savladala Joannu Jedrzejczyk.

Zhang (21-1, 5-0 UFC) je vrlo brzo došla do pozicije velike zvijezde. Nakon samo tri borbe u promociji postala je izazivačica te joj je UFC dogovorio napad na titulu u njenoj domovini. To je iskoristila na najbolji način tako što je titulu pobjedom nad Jessicom Andrade osvojila. Od 31-godišnje Kineskinje UFC puno očekuje, ali sad će ispred sebe imati borbu u kojoj je gotovo nitko neće usuditi prozvati apsolutnom favoritkinjom. Rose Namajunas (9-4, 7-3 UFC) posljednji je nastup imala u srpnju prošle godine, kad je savladala Jessicu Andrade, osvetivši poraz iz borbe u kojoj je izgubila titulu. Po mnogima je ona trenutno najbolja borkinja kategorije, a to će imati priliku potvrditi kad napokon stane preko puta aktualne prvakinje.

Datum ove priredbe trebao bi biti 24. travnja, odnosno četiri vikenda iza prethodne PPV priredbe, UFC 260 koju 27. ožujka predvode Stipe Miočić i Francis Ngannou.

Linker
07. svibanj 2024 14:00