UFC

Robert Whittaker: ‘Adesanya nije nedodirljiv, protiv Vettorija je zapravo bio tek prosječan‘

Robert Whittaker i Israel Adesanya 
 Asanka Ratnayake/Shutterstock Editorial/Profimedia
S velikim nestrpljenjem čekamo revanš borbe Israela Adesanye i Roberta Whittakera

Otprilike dvije godine nakon prve borbe Israela Adesanye i Roberta Whittakera, trebao bi se dogoditi revanš. Prvu borbu Adesanya je pobijedio poprilično uvjerljivo. Nakon dominantne prve runde, slavio je prekidom početkom druge, tim putem osvojivši titulu UFC prvaka srednje kategorije, koja je i dalje u njegovom vlasništvu.

Ipak, jasno je kako Whittaker u toj borbi nije pokazao što može. Potvrdio je to svim ranijim pobjedama do te borbe, ali i s tri trijumfa nakon nje. Vjerojatno se tu krije dio razloga zašto Adesanya baš i nije oduševljen oko revanša, no neće ga moći izbjegavati.

Nema sumnje kako će Whittaker biti spremniji te da će mu tu puno pridonijeti i iskustvo iz prve borbe. Adesanyu je dobro proučio, a naravno da je jednako pozorno gledao i njegovu UFC 263 borbu protiv Marvina Vettorija, u kojoj ga njegov budući protivnik nije oduševio.

"Gledajući borbu protiv Vettorija, lako je vidjeti kako on nije nedodirljiv. Samo je potvrdio činjenicu da je on itekako čovjek. Osim toga, mislim da je njegova izvedba bila prosječna. Ne želim time reći da je bio loš, nego jednostavno nije napravio ništa više od onog što je morao. Nije napravio ništa posebno, ništa više od onog potrebnog za pobjedu. To je zapravo dobar pristup, ali te ne svrstava među Bogove. Adesanya je jako dobar borac, ali nije toliko dobar koliko on sam za sebe smatra da je", rekao je Whittaker u razgovoru za Daily Telegraph, nastavivši:

"Shvaćam odakle dolazi taj njegov stav, zašto smatra da je drugi nivo u usporedbi sa svima ostalima. No, isto tako vjerujem da je poraz od Jana, uz dodatak borbe protiv Vettorija, dokaz da nije nedodirljiv niti toliko bolji od ostalih, kao što svi misle. Veselim se vidjeti što će se dogoditi kasnije ove godine."

Whittaker će morati prije svega odraditi drugačiji borbu nego prvi put, a to je nešto što smatra kako Vettori u revanšu nije napravio. Pridržavao se iste taktike kao za prvu borbu protiv Israela, a na taj način prvaka nije moguće detronizirati.

"U puno intervjua prije borbe govorio je Adesanya da će biti sve isto kao u prvoj borbi, ako Vettori ne donese nešto novo. Na njegovu nesreću, upravo to se dogodilo, nije ponudio ništa novo. Njegov pristup kroz pokušaje da dovede Adesanyu uz ogradu bio je loš izbor. No, tko zna, možda nije imao drugih opcija. Možda ga je jednostavno preteško srušiti. Opet, čovjeka visokog poput Adesanya, samo pokušavati srušiti uz ogradu, je noćna mora. Nakon prve i druge runde borbu zapravo više nije bilo niti potrebno gledati. Svi smo znali što će se do kraja dogoditi", ispričao je što je vidio.

Pretpostavlja se kako bi Whittaker i Adesanya u Octagon mogli početkom jeseni, najvjerojatnije u lipnju.

Linker
26. travanj 2024 15:10