UFC

Sve što trebate znati o idućoj UFC priredbi: Reaper rješava stare dugove i brani poziciju izazivača

 UFC
Robert Whittaker i Kelvin Gastelum nastupaju u glavnoj borbi UFC on ESPN 22 priredbe

Serija UFC priredbi u APEX kompleksu se nastavlja, no posljednjom prije velikog povratka priredbama uz prisustvo publike. UFC on ESPN 22 priredbu predvodit će okršaj srednje kategorije između Roberta Whittakera i Kelvina Gasteluma.

Glavne zvijezde vraćaju dug star dvije godine


Dvije godine nakon što je njihova borba bila prvi put ugovorena, pa doslovno na dan borbe otkazana, Robert Whittaker i Kelvin Gastelum odradit će svoj okršaj. Bit će to u pomalo drugačijoj situaciji nego kad su sredinom 2018. godine po prvi put upareni. Whittaker je tada bio prvak, a Gastelum prvi izazivač. Prije borbe planirane za veljaču 2019. godine odradili su posao trenera u trenutno posljednjoj sezoni Ultimate Fightera, a onda je Whittaker otkazao borbu gotovo par sati prije nego je sve krenulo.

Obojicu je u međuvremenu s puta zbacio Israel Adesanya. Nedugo nakon te otkazane borbe, Gasteluma je savladao u duelu za privremenu titulu, a onda je pravu oduzeo Whittakeru. Gastelum je spojio tri poraza u nizu, prije nego se napokon vratio pobjedom protiv Iana Heinischa, dok se Whittaker oporavio savladavši Darrena Tilla i Jareda Cannoniera. Dovoljno za izboriti revanš, no kako je Adesanya otišao za izlet u polutešku kategoriju, tako je Whittaker dobio zadatak svoju poziciju braniti. Trebalo je to biti protiv Paula Coste, no nakon ozljede Brazilca je spreman uskočio Gastelum. Njemu je to savršena prilika za vratiti se tamo gdje je upravo prije dvije godine bio. I nitko ne sumnja kako će ovo biti sjajan okršaj.

Stephens odlazi gdje nije bio osam godina, nova borba za Arlovskog


Sunaslovnu borbu priredbe odradit će Jeremy Stephens i Drakkar Klose, a Stephensu će to biti prva borba u lakoj kategoriji još od prosinca 2012. godine. U međuvremenu je imao turbulentno razdoblje u perolakoj kategoriji, gdje je nekoliko puta dolazio na korak od borbe za titulu, no nikad ju nije izborio. Trenutno je u nizu od četiri poraza i tražit će svoju prvu pobjedu još od veljače 2018. godine, dok se njegov protivnik vraća vrlo brzo nakon poraza koji mu je prošlog mjeseca nanio Beneil Dariush, prekinuvši njegov niz od tri pobjede.

Andrei Arlovski također ne namjerava smanjiti svoju aktivnost pa će tako nastupiti već drugi put ove godine te sedmi u posljednje dvije. Nakon što je poražen od Toma Aspinalla, povratak pobjedama tražit će protiv Chasea Shermana, borca koji je nakon neslavne prve UFC epizode izborio povratak u promociju te ga je pokrenuo uspješnim povratničkim nastupom. Sherman je inače 14 od svojih 15 pobjeda ostvario nokautom.

Među imenima vrijednim spomena na ostatku programa ističu se još jedan nokauter, Abdul Razak Alhassan, Luis Pena i nova ženska zvijezda Tracy Cortez, dok će se po prvi put nakon neslavnog poraza od Khamzata Chiameva vratiti Gerald Meerschaert.

Gdje i kad se priredba održava?

Ovaj program sadrži pet borbi glavnog te isto šest borbi uvodnog programa. Još jednom domaćin je UFC-ov APEX kompleks, a uvodni program kreće u 1 sat iza ponoći, sa subote 17. travnja na nedjelju 18. travnja. Glavni program na rasporedu je od 4 sata.

UFC on ESPN 22 - Popis borbi

(-84kg) Robert Whittaker vs. Kelvin Gastelum
(-70kg) Jeremy Stephens vs. Drakkar Klose
(+93kg) Andrei Arlovski vs .Chase Sherman
(-84kg) Abdul Razak Alhassan vs. Jacob Malkoun
(-70kg) Luis Peña vs. Alexander Munoz

(-57kg) Tracy Cortez vs. Justine Kish
(+93kg) Alexander Romanov vs. Juan Espino
(-52.5kg) Jessica Penne vs. Lupita Godinez
(-84kg) Gerald Meerschaert vs. Bartosz Fabiński
(-61.5kg) Tony Gravely vs. Anthony Birchak
(-70kg) Austin Hubbard (156) vs. Dakota Bush (155.5)

Linker
26. travanj 2024 08:54