Darijo Srna
Dragan Matic / Hanza Media / Hanza Media

HVALOSPJEVI SLAVNOM KAPETANU

DARIJO SRNA EKSKLUZIVNO ZA SN OBJAVIO KONAČNI PLAN ZA KRAJ KARIJERE 'Odigrat ću još jednu sezonu, pa makar to bilo i u Neretvi iz Metkovića!'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 22.05.2018. u 22:39

 • Legendarni kapetan Vatrenih i Šahtara može u ukrajinskom klubu birati funkciju, ali on se želi vratiti na travnjak

  Neke priče moraju imati sretan završetak. Nama je posebno drago što je takvu priču potpisao legendarni kapetan Vatrenih Darijo Srna, čovjek koji je sve u svom životu postigao radom, čestitošću, disciplinom i poštenjem, a taj veliki borac na svim životnim poljima na koncu je pobijedio, pa i u onoj nesretnoj storiji oko uzimanja nedopuštenih sredstava. Još ostaje samo mjesec dana do isteka suspenzije... Cijelo vrijeme borio se za svoju pravdu, šutio je i trpio, dokazao je sve što je trebao dokazati.

  Karizmatični predsjednik Šahtara Rinat Ahmetov, kako to već biva na kraju sezone, dao je u nedjelju navečer intervju ukrajinskoj televiziji. Bilo je krasno slušati što govori o Srni.

   

  Slapovi hvalospjeva

  - Darijo je veliki igrač i čovjek, koji je iznimno mnogo dao za klub, kojem se svi skupa trebamo zahvaliti. Na njemu je odluka hoće li negdje nastaviti igrati. Mi ćemo ga podržati ako u nekoj ligi koja nije ukrajinska želi odigrati još godinu dana. Međutim, Srni su vrata kluba otvorena već sad, ali isto tako će biti otvorena i nakon što odigra još godinu dana ako to želi. Sa zadovoljstvom bismo ga željeli vidjeti u klubu, naša srca su za njega uvijek otvorena - kazao je Ahmetov.

   

  Nadovezao se i trener Paulo Fonseca koji je kazao da bi Darija želio vidjeti u svom stožeru.

  - Nikad nisam, vidio većeg profesionalca i nitko nikad neće napraviti to što je Srna napravio za Šahtar - kazao je Fonseca.

  Nakon takvih izjava koje su na njega izlile slapove hvalospjeva, nazvali smo velikog hrvatskog kapetana koji je prvi put za hrvatske medije otvorio dušu.

  - Bilo je lijepo čuti takve stvari od predsjednika. Jako sam sretan što prvi čovjek kluba drži da još mogu pomoći Šahtaru.

  Jasno, o toj temi će biti još riječi, Srna nam kaže:

  - Ne znam koju bi funkciju imao u klubu, no definitivno će biti vezana uz nogomet. Navijači žele da budem u klubu, ali svoju nogometnu karijeru završit ću na terenu! Bila je duga, odlična, zaslužio sam da je okončam na travnjaku. Iz poštovanja prema svom ocu i svojoj obitelji, prema svim navijačima koji su bili uz mene sve ovo vrijeme. Sigurno ću igrati još negdje, želim igrati. Tu zadnju godinu želim igrati iz gušta, radi sebe - kazao je Darijo.

  Veli kako osjeća da je stiglo vrijeme da se u Šahtaru na njegovoj poziciji mjesto preda nekim mlađim igračima.

  - Šahtar je već prije kupio jednog mladog igrača, Dodu uz Brazila, imaju još dva mlada talentirana Ukrajinca, profesionalno jest da klub gleda u budućnost koja će se temeljiti na mlađim igračima. Šahtar je uvijek bio moj klub, uvijek sam bio spreman sve dati na njega. Za mene u Ukrajini postoji samo jedan klub, to je Šahtar, tako da ću karijeru nastaviti izvan Ukrajine.

   

  Respekt za 15 godina

  Darijo Srna je hrvatska inačica priče Inieste i Buffona. Legende svojih klubova imaju ponuda, ali na njima je odluka. S tim da je hrvatska legenda odlučila nastaviti karijeru.

  Inače, jedan događaj zaslužuje posebnu pozornost. Nakon finala Ukrajinskog kupa u kojem je Šahtar pobijedio kijevski Dynamo, Srna je doživio veliku čast, suigrači su mu odali ogromno poštovanje.

  - S obzirom na situaciju nisam mogao prisustovati ceremoniji primanja medalja i pehara, a novi kapetan Taison otišao je među navijače, uzeo je moj dres, odjenuo ga, te se s njim vratio na teren. Kompletna je momčad trofej posvetila meni, a navijači su pljeskali. Bio je to iznimno emotivan trenutak koji ću pamtiti cijeli život. Taj trenutak je vrijedio više od svih ugovora i novaca, svih utakmica koje sam odigrao za Šahtar. Doživio sam to kao veliki respekt suigrača za ovih 15 godina koliko sam proveo u Šahtaru.

   

  Veliki autoritet

  Srna je uvijek bio ogroman autoritet u velikom ukrajinskom klubu, on nije bio samo igrač, on je bio pa možemo kazati, gotovo - sve. Dok je igrao i osvajao trofeje, priznaju mu to i ukrajinski mediji, odgojio je veliki broj mladih igrača, postavši klupska legenda. Također, brinuo je i o Hrvatima, u klub je doveo fizioterapaute Bojana Radanovića i Igora Grškovića, trenera vratara Tomislava Rogića, a bio je jedan od ključnih ljudi u svojevremenom dovođenju Eduarda.

  - Vidite, sad sam prvi put u životu u fazi da mogu birati. Imam ispred sebe razne opcije. Mogu raditi u klubu, mogu igrati, a mogu i završiti karijeru! A moja opcija je još igrati... Ne treba to biti u velikom klubu, ovu zadnju igračku godinu želim igrati zbog sebe, pa makar u Neretvi iz Metkovića - zaključio je Srna.

  Iz drugih medija