RANGERS-CELTIC

391. Old Firm derbi u povijesti: Nikica Jelavić kreće po skalp 'bhoysa’

Jelavić se odlično oporavlja od posljednje ozljede i osjeća se mnogo bolje tako da nema razloga da ne nastupi u utakmici - kazao je pomoćni trener, nekad sjajni napadač Rangersa Ally McCoist
Piše: Alen MaričićObjavljeno: 05. veljača 2011. 21:37

Nikica Jelavić danas bi konačno trebao dočekati i svoj prvi, a 391. Old Firm derbi u povijesti . Nakon što je hrvatski reprezentativac ljetos bečki Rapid zamijenio Rangersima, prva je dva dvoboja morao propustiti zbog ozljede, a kad već nije dočekao priliku u prvenstvu zaigrati protiv Celtica, imat će u nedjelju u 5. kolu škotskog FA kupa.

Iako je 25-godišnjak propustio posljednji prvenstveni dvoboj zbog ozljede prepona, menadžer Gersa Walter Smith nagovijestio je da će nekadašnji igrač Hajduka danas zaigrati u vršku napada skupa s posljednjim pojačanjem, Senegalcem El Hadjijem Dioufom:

- Jelavić se odlično oporavlja od posljednje ozljede i osjeća se mnogo bolje tako da nema razloga da ne nastupi u utakmici - kazao je pomoćni trener, nekad sjajni napadač Rangersa Ally McCoist.

Nedjeljni dvoboj započinje u 13.15 po hrvatskom vremenu na Rangersovom Ibroxu, a zanimljivo je da su u oba prvenstvena dvoboja ove sezone slavili gosti. Rangersi su u listopadu slavili 3:1 na Celtic Parku, da bi im se početkom siječnja Bhoysi osvetili i upisali pobjedu 2:0 na Ibroxu.

No, premda je ove sezone već slavio na Ibroxu, menadžer Celtica Neil Lennon pritisak prebacuje na Rangerse, iako je njegova momčad u seriji od pet uzastopnih pobjeda u kojima ima razliku pogodaka 15:1:

- Tko god je domaćin Old Firma u velikoj je prednosti.

Linker
18. svibanj 2024 10:41