Screenshot: YouTube
KAKO JE TKO POSLOVAO

'DINAMO JE NAJVEĆI DOBITNIK, A POTEZI HAJDUKA NISU MI JASNI!' UGLEDNI HRVATSKI MENADŽER BEZ DLAKE NA JEZIKU 'Po kojem to kriteriju oni kupuju igrače?'

Iskusni hrvatski nogometni Milan Martinović za SN analizira netom završeni zimski prijelazni rok
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 20. veljača 2020. 17:54

Zimski je prijelazni rok u pravilu kozmetičke prirode, iako je jasno da postoje iznimke. A iznimka ovog zimskog prijelaznog roka u Hrvatskoj svakako je bio veliki transfer Danija Olma iz Dinama u RB Leipzig,..

- Olmo je svojim sjajnim igrama potvrdio kvalitetu i više ga nije bilo potrebno pratiti. Dinamo je postigao fantastičnu cijenu i to je svakako bio odličan posao - kaže menadžer Milan Martinović.

Prijelazni je rok u Hrvatskoj zapravo bio prilično prometan, bilo je dosta odlazaka i dolazaka?

- Da, i to zato jer su se u nekim klubovima dogodile promjene u vlasničkoj strukturi. Primjerice, u zaprešićkom je Interu nova upravljačka garnitura ljudi, oni koji su došli u klub doveli su neke svoje igrače, igrače koje kontroliraju i u kojima vide svoj interes. To je uobičajena pojava. Istra i Varaždin su se morali pojačati, čini mi se da je bolji posao napravio Varaždin, koji je definitivno pogodio dovevši Vinka Petkovića iz Hrvatskog dragovoljca. Istra je morala pojačati svaku liniju u momčadi, no budući da su povezani s Alavesom, morali su čekati odluke iz Španjolske, pa na kraju nisu doveli ono što su trebali.

A tko je najbolje poslovao od velike četvorke? Dinamo, Rijeka, Osijek ili Hajduk?

- U svakom slučaju Dinamo, prodao je Olma i doveo je niz mladih i potentnih igrača. Kastrati je sigurno najveći potencijal u Hrvatskoj, a budući da će Plavi sigurno osvojiti naslov, dobro je što su na posudbi u Lokomotivi ostavili i Kastratija i Karačića, budući da će obojica na Kajzerici imati kontinuitet igara.

Rijeka je imala dosta odlazaka...

- Sjajan im je potez bio vraćanje malog Štefulja s posudbe iz Varaždina, taj dečko može postati odličan igrač! Rijeka se općenito ponaša drukčije nego ranijih godina, pokušava se riješiti (pre)skupih igrača, koji su probijali proračun, pa sad troškove pokušavaju svesti u neke normalne granice.

Hajduk je doveo još dvojicu srednjih braniča i sad u svlačionici ima najviše takvih tipova igrača, čak sedmoricu...

- Nisu mi baš jasni potezi Hajdukove uprave, nije mi previše bistar kriterij na osnovi kojeg oni kupuju igrače. Doveli su dvojicu obrambenih igrača, iako smatram da su kudikamo deficitarniji u napadačkom dijelu igre i bilo bi za njih bolje da su doveli nekog ofenzivca. Poklopilo im se da su na Bradariću ipak nešto zaradili, jer je na ljeto trebao besplatno otići, odnosno vratiti se u Italiju, a sad ga je otkupila Celta, pa je i Hajduku pripao dio transfernog kolača.

Osijek je prodao Šutala za čak pet milijuna eura Atalanti?

- Da, to je veliki, veliki transfer za Osijek, za taj se novac igrač mora prodati, klub poput Osijeka jednostavno ne može odbiti takvu ponudu. K tome, Šutala mogu nadomjestiti, imaju na tim pozicijama adekvatna rješenja. Vratili su Grezdu i on bi im trebao biti pojačanje, u Osijeku mogu biti zadovoljni ovim prijelaznim rokom.

Pametni Farmaceuti

U Koprivnici je bilo dosta igračkih promjena...

- Uprava Slavena pametno radi, trener Stipić očito zna svoj posao i zna kako stvoriti momčad. Dolazak Jeffrena sjajna je medijska i marketinška stvar za Slaven, vidjet ćemo hoće li biti i igračko pojačanje.

Na kraju, Lokomotiva i Gorica?

- Lokomotiva je prodajom Karačića i Kastratija naplatila svoj odličan rad s mladim igračima. Iz Dinama su na posudbu došli još Lešković i Atiemwen i to je odličan potez i za klub, ali i za te igrače. Jer, u Dinamu nisu igrali, stagnirali su, a sad će dobiti priliku za novo dokazivanje. Baš kao i Andrić u Interu. Pa Atiemwenu je u ovih godinu dana osjetno pala cijena, sad u Lokomotivi ima priliku da pokaže kako nije zaboravio igrati. Gorica je, pak, ostala bez Marine i Zwolinskog, a vidjet ćemo što će pokazati igrači koje su doveli.

Tko je najveći dobitnik, a tko najveći gubitnik ovog prijelaznog roka?

- Dinamo je najveći dobitnik! A gubitnik? Pokazat će se na kraju sezone.

Linker
27. ožujak 2024 02:11