Marko Lešković
 Ronald Gorsic / CROPIX / Ronald Gorsic / CROPIX CROPIX
NIKAKO DA GA KRENE

BIVŠI DINAMOVAC PUTUJE U BARCELONU NA OPERACIJU Može li jedan od najvećih svjetskih stručnjaka pomoći velikom pehistu hrvatskog nogometa?

Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 05. ožujak 2020. 17:14

Marko Lešković (28) mora na još jednu operaciju gležnja! Dinamov srednji branič na posudbi u Lokomotivi u petak će biti operiran u Barceloni, zahvat će izvesti dr. Jordi Vega Garcia, jedan od najboljih stručnjaka za traumatologiju na svijetu.

Obistinile su se tako najcrnje slutnje, konzervativna terapija nije dala rezultat, Lešković osjeća bolove u gležnju čim malo potrči i nakon nekoliko pregleda odlučeno je da dr. Vega operira taj Leškovićev nesretni gležanj.

Kako smo doznali iz medicinskih krugova, nakon posljednje operacije u rujnu, ostalo je dosta ožiljaka na mjestu gdje je gležanj operiran. Inače, taj je operativni zahvat, kažu liječnici, obavljen besprijekorno, ali Leškovićev je organizam reagirao na svoj način - ima tendenciju, naime, da mu nakon operacija tkivo zarasta uz veće ožiljke nego što je to uobičajeno.

Zagreb, 100818.
Stadion u Maksimiru.
Utakmica 3. kola Hrvatski Telekom 1. HNL,
GNK Dinamo - NK Slaven Belupo.
Na fotografiji: Marko Leskovic, Ivan Sunjic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Jednostavno, Lešković ima takvo tkivo i nakon što je dr. Vega, s kojim Dinamo od ranije ima odlična iskustva, pregledao posljednje snimke, rekao je da se gležanj treba očistiti, a istodobno će mu malo izdužiti i jednu tetivu, kako bi problem gležnja napokon bio sasvim riješen.

Nakon operativnog zahvata, Lešković bi se trebao oporavljati barem mjesec dana i u najboljem bi slučaju mogao biti u konkurenciji za nastup za klub s Kajzerice početkom svibnja. Lešković nam je u srijedu prije podne kratko rekao:

- Nadam se da će nakon ovog operativnog zahvata sve biti u redu. Nisam psihološki uzdrman, kad sam se počeo baviti profesionalnim sportom znao sam da su i ozljede sastavni dio sporta. Istina, sve se odužilo, ali vjerujem da ću se posve zdrav uskoro vratiti na travnjak - kaže ovaj srednji branič, koji je jesenas odigrao pet utakmica u Dinamovu dresu. Posljednji je put nastupio 13. rujna prošle godine, u Dinamovoj 1:0 domaćoj pobjedi protiv Istre, u 85. minuti zamijenio je Nikolu Moru. Nakon toga je operirao gležanj, pa je u zimi otišao na posudbu u Lokomotivu, za koju nije ni jednom nastupio...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 19:40