Jose Mourinho

 YASIN AKGUL Afp
SPECIAL ONE KRITIČAN

Mourinho opleo po protivnicima Vatrenih: ‘Nemaju talentiranu momčad, neće napraviti velike stvari‘

Jose Mourinho baš ne cijeni talijansku reprezentaciju koja će nastupiti na EP-u u Njemačkoj
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 09. lipanj 2024. 11:56

Jose Mourinho još uvijek je pun gorčine nakon otkaza u Romi početkom ove godine. Novi trener Fenerbahčea kazao je kako s Romom i Tottenhamom nije mogao biti konkurentan u prvenstvu i boriti se za naslov zbog čega je bio nemotiviran, a stigao je naljutiti i talijanske navijače tvrdnjom kako se Azzurri nemaju čemu nadati na Europskom prvenstvu u Njemačkoj jer "nemaju baš talentiranu reprezentaciju".

Roma je Mourinha otpustila sredinom siječnja ove godine, nakon što je prethodno "Special One" osvojio Konferencijsku ligu i igrao finale Europske lige. Međutim, niti u jednoj sezoni se nisu uspjeli kvalificirati za Ligu prvaka, a otkaz je uslijedio nakon samo jedne pobjede u šest prvenstvenih kola i ispadanja u četvrtfinalu Talijanskog kupa od Lazija.

Sada, nakon što je pronašao novi posao u turskom velikanu Fenerbahčeu, Mourinho vjeruje kako će se konačno opet boriti se za naslov prvaka. A to je, kazao je, nešto što sa svoja posljednja dva kluba u kojima je radio nije mogao.

- Ono što me natjeralo da prihvatim posao u Fenerbahčeu jest to što mi je nedostajalo igrati za pobjedu, trenirati za pobjedu... U Romi to nisam mogao. Uvijek morate govoriti da idete na pobjedu, ali to nije istina. To nije bila istina i ništa se nije promijenilo nakon mog odlaska do kraja prvenstva. Ono što smo postigli u Europi bilo je malo izvan okvira, ali na nacionalnoj razini nismo se mogli natjecati. Fenerbahče će imati svojih poteškoća u Europi, ali u ligi će se o naslovu prvaka odlučivati između Fenerbahčea, Bešiktaša, Galatasaraya i ponekad Trabzonspora. Motiviran sam izazovom da osvojim naslov prvaka, a to mi je nedostajalo u Romi, nedostajalo mi je u Tottenhamu. Nedostajalo mi je igranje na pobjedu - rekao je Mourinho.

image

Jose Mourinho

YASIN AKGUL Afp

Mourinho je također kazao kako ne očekuje puno od reprezentacije Italije na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Na pitanje može li Italija obraniti naslov kontinentalnog prvaka "Posebni" nije imao ni malo sumnji.

- Ne vjerujem, ne. Nemaju baš talentiranu momčad i ne vjerujem da će ponovno osvojiti titulu.

A tko su favoriti za osvajanje Europskog prvenstva?

- Mislim da praktički svi to gledaju na isti način. Favoriti su Portugal, Engleska, Francuska, zatim dalje Njemačka i Španjolska - zaključio je.

Jose Mourinho nedavno je potpisao dvogodišnji ugovor s Fenerbahčeom za 10,5 milijuna eura po sezoni, što ne uključuje i eventualne bonuse, sa zadatkom da osvoji tursku ligu, nešto što istanbulski velikan i još uvijek momčad s rekordnim brojem titula u Turskoj (28) nije ostvario posljednjih deset godina, još od sezone 2013./2014.

Mourinho nije radio izvan liga Petice od 2004. godine, kada je napustio Porto nakon osvajanja Lige prvaka i pridružio se Chelseaju, koji je tada počeo nagli uspon pod tadašnjim vlasnikom Romanom Abramovičem. U međuvremenu je u karijeri ispunjenoj koliko trofejima, toliko i kontroverzama trenirao milanski Inter, Real Madrid, Manchester United, Tottenham i Romu.

2

naslova europskog prvaka do sada je osvojila Italija

Linker
09. lipanj 2024 12:04