Morten Hjulmand 

 ANGELOS TZORTZINIS Afp
HARVEY NORMAN JUNAK DANA

U kvalifikacijama je započeo samo jednu utakmicu, a sada je povjerenje opravdao s kamatama

Danci će jako dugo pamtiti njegov sjajan pogodak Englezima
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 20. lipanj 2024. 23:23

Engleska je bila veliki favorit protiv Danske, malo tko je sumnjao u pobjedu Gordog Albiona, ali na kraju je to bila partija koja je ponudila popriličnu dozu razočaranja njenim navijačima.

Odigrali su Danci veliku utakmicu, neutralizirali su u velikoj mjeri Southgateovu momčad i osvojili novi bod s kojim su i dalje u igri za prolaz skupine.

Vrlo dobru igru svoje reprezentacije pogotkom je okrunio Morten Hjulmand, igrač koji je postigao već 13. pogodak izvan kaznenog prostora na ovom Europskom prvenstvu, jedan više nego u cijeloj grupnoj fazi turnira odigranog prije tri godine.

Hjulmand je 24-godišnji defenzivni vezni koji je u prošloj klupskoj sezoni osvojio naslov prvaka Portugala s lisabonskim Sportingom. Stigao je prošlog ljeta iz talijanskog Leccea za 19,5 milijuna eura, prije toga igrao je za austrijsku Admiru Wacker, a nogometno školovanje i prva seniorska iskustva prošao je u Kopenhagenu.

Pogoci mu nisu strani, zabio ih je za Sporting tri u prvenstvu i jedan u Kupu, a ovo mu je bio prvijenac za reprezentaciju u devetom nastupu.

Preziva se naš junak dana isto kao i izbornik Casper Hjulmand, ali nisu ni u kakvoj rodbinskoj vezi.

Zanimljivo je da je u kvalifikacijama započeo samo jednu utakmicu, posljednju sa Sjevernom Irskom, potom četiri prijateljska susreta nije odigrao više od poluvremena, ali je u oba nastupa na Euru bio starter.

Povjerenje je opravdao s kamatama, sjajan pogodak kojeg je sprašio Pickfordu još će se dugo pamtiti...

Linker
20. lipanj 2024 23:25