Paul Gilham/Getty Images
NOVAC BOLI GLAVA

FOOTBALL LEAKS Procurili detalji ugovora po kojem je Real vrataru nudio 86 milijuna eura, ali ga nije uspio dovesti

Piše: Petar ZobecObjavljeno: 09. veljača 2016. 17:08

Real Madrid i Manchester United prošlog su ljeta dugo lomili koplja oko Davida de Gee. Realu je silno bio potreban vrhunski golman, s obzirom na to da su iza tadašnjeg kapetana Ikera Casillasa bili najbolji dani, dok novopridošli Keylor Navas ipak nije ta razina, mislilo se. Na kraju, kada se činilo da je dogovor postignut, u posljednjim minutama prijelaznog roka dolazi do obrata, a kao krivac je označen - pokvareni faks uređaj. Španjolci i Englezi su međusobno optuživali jedni druge, krivili administrativne službe, a De Gea je ostao razočaran na Old Traffordu. Nakon te trakavice 25-godišnji vratar ipak potpisuje novi ugovor s "crvenim vragovima" te se kasnije te sezone prometnuo u najboljeg igrača Uniteda i pokazao kao najveće pojačanje Engleza.

No, Football Leaks, portal koji je prethodno objavio detalje transfera Anthonyja Martiala te Garetha Balea, donosi detalje ugovora koji je već bio potpisan imeđu De Gee i "kraljevskog kluba". Španjolski golman trebao je dobivati oko 11 milijuna eura godišnje, sve do ljeta 2021. Uz tih 11 milijuna, za šest godina, De Gea je trebao dobivati i bonuse, ovisno o nastupima i trofejima. Ukupno bi De Gea u razdoblju od šest godina uprihodio nešto više od 86 milijuna eura, da je došlo do transfera.

Kada se sve uzme u obzir, jasno je vidljivo koliko je ovaj transfer bio blizu svoje realizacije pa iako se istina o krivcu nikad neće doznati, propast ovog posla predstavlja gubitak za Real, a veliki dobitak za Manchester United.

Linker
02. svibanj 2024 14:16