Tea Cimas / CROPIX
'JEDAN DRUGI SVIJET'

'GOVORE MI PRIJATELJI DA ODAVNO NISU GLEDALI BOLJU I LUĐU UTAKMICU OD OVE' Hrvatski reprezentativac guštao u nezaboravnom debiju

Najskuplje plaćeni čovjek u povijesti Lutona debitirao je u uzbudljivom 3:3 remiju s Middlesbroughom, snosi krivnju za jedan gol, ali dobio je i pohvale za niz obrana
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 04. kolovoz 2019. 15:14

Simon Sluga upisao je premijerni službeni nastup za Luton Town. Iako je bod (3:3) protiv Middlesbrougha, koji slovi kao jedan od favorita za plasman u Premiership, dobar rezultat, bivši vratar Rijeke i aktualni reprezentativac Hrvatske bio je samo polovično zadovoljan svojim učinkom.

Razlog je drugi pogodak Middlesbrougha koji mu ide na dušu, ali i to je cijena nogometnog sazrijevanja u jednoj od najjačih nogometnih drugih liga današnjice.

- Osjećaj je bio vrhunski, stvarno sam guštao i uživao. Atmosfera je bila odlična, navijači sjajni, prava engleska utakmica s puno prilika, nisi imao sekundu za udahnuti malo zraka. Zbog toga mi je i najviše žao one pogreške, ali to mi je pokazatelj da moram još više raditi na koncentraciji - kaže Sluga, koji je jutro nakon utakmice još prebirao po dojmovima u društvu djevojke i prijatelja koji su bili na njegovom debiju.

Različiti osjećaji

Svi su, kaže, oduševljeni dinamikom u kojoj se igralo.

- Ovdje je, po pitanju prilika za pogodak, jedna utakmica kao deset u HNL-u. Moram biti još bolje pripremljen na svaku moguću situaciju, ovdje na korneru ti suparnički igrač ne dozvoljava da se pomakneš, a suci ni ne pomišljaju suditi faul, puno više se pušta igra. Jedan drugi svijet po svemu.

Iako je u završnici utakmice spašavao bod svoje momčadi te zaslužio pohvale trenera i skandiranje navijača, Slugi je ta pogreška malo pokvarila debi.

- Osjećaji su pomiješani, koliko sam zadovoljan svojim nastupom toliko sam nezadovoljan zbog svoje pogreške. Bod je na kraju realan, imali smo priliku za pobjedu, ali imao je i Middlesbrough. Ipak, mi smo pokazali da protiv nas nikome neće biti lako. U ligi je 46 utakmica, svašta je moguće, a mi imamo dobar temelj od kojeg ići dalje, da nadograđujemo dobro i ispravljamo loše.

Ipak, na kraju je zaslužio puno više pohvala nego kritika.

- Svi su me pohvalili, svi su mi dali podršku, navijači, trener, suigrači, ljudi koji su gledali... Žao mi je te pogreške, ali za prvu utakmicu mislim da sam ostavio dobar dojam. Doći iz HNL-a izravno u Championship nije jednostavno, a ja se nadam da ću uzvratiti na povjerenju ljudima koji računaju na mene. Doživljaj je odličan, prijatelji koji su gledali kažu da davno nisu gledali bolju i luđu utakmicu od ove. To je stvarno onaj pravi nogomet koji je ludilo, u kojem se u svakoj sekundi može nešto dogoditi i u kojem možeš pokazati jesi ili nisi - zaključio je na kraju Simon Sluga.

Linker
21. svibanj 2024 05:16