Vladimir Dugandzic / CROPIX
'SVI ŽIVE BOLJE KAD IGRA HRVATSKA'

HRVATSKI DRESOVI APSOLUTNI HIT U SUSJEDSTVU 'Modrića ne bi napravio koliko ih možeš prodati, a ovima ne bi pomogao ni naslov svjetskog prvaka'

Sportske novosti bile su u posjetu rodnom mjestu izbornika Zlatka Dalića, a zanimljive scene dočekale su nas nešto južnije od Livna.
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 01. srpanj 2018. 20:06

Dva Bugojanca poslom su navratili nešto južnije do Livna. Prodaju dresove...

- Mi smo vam baš iz Bugojna, nismo sa sela, nego smo čaršijaneri. Što najbolje ide? Meni najbolje Rebićev dres. Gdje je? A nema ga, prodano sve - bez oklijevanja će kazati Adis Durmanić, dok će njegov sugrađanin Dževad Selkanović dodati:

- Navijamo inače za BIH, ali na Svjetskom prvenstvu smo svi navijači Hrvatske. A dobro nam ide i prodaja dresova. I to ne samo reprezentacije Hrvatske nego i Hajduka. Od klubova definitivno najbolje ide Hajduk.

Primijetili smo da je Hajdukov crni dres jedan od traženijih. Na sajmeni dan okupilo se u Livnu, odmah pokraj igrališta Troglava, šareno društvo iz svih krajeva BiH. Mnogi od njih puno očekuju baš od prodaje dresova, ali jedan nam se trgovac ipak požalio da posao ne ide kako se nadao.

Livno, 290618
Reportaza kako Livno dozivljava izbornika Zlatka Dalica.
Na fotografiji: veliki izbor dresova.
Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
Vladimir Dugandzic / CROPIX

- Ma dobro mi idu hrvatski dresovi, ali ovi njemački. Otkad su ispali, ne možeš ih ni darovati - reći će Jakub Smajo, prodavač iz Donjeg Vakufa.

Koji igrač dominira na štandovima? Rebić je na prvom bio iznimka, jer sve ostalo je Modrić. Ima ga u svim veličinama, bojama, s grbom HNS-a, hrvatskim državnim grbom.

- Otiđe tu i tamo nešto od Mandžukića. Prodam, recimo, jednog Mandžu na 20 Modrića. Šta ćeš kad tamo rade najviše Modrića.

Gdje je “tamo” nismo pitali, ali dresovi se prodaju za 25 KM, odnosno 100 kuna za ove s originalnim oznakama, za 80 kuna su dresovi s državnim grbom i bez loga sponzora opreme. Ima ih od svih reprezentacija, od Brazila, Argentine... možete dobiti Messija u svim verzijama klupskog dresa. Ali, nekima ne pomaže ni rezultat.

- Od Hrvatske bih prodao sve, od Njemačke ne ide zbog rezultata, ali evo vidite, ovi Belgijanci. Njih ide rezultat, ali ne pita nitko njihov dres. Modrića ne bi napravio koliko ih možeš prodati, a za Belgijance mi ne bi pomogao ni naslov svjetskog prvaka - požalio nam se Jakub.

'Svi bolje žive kad igra Hrvatska'

Zanimljivo je u Livnu. Susjedna je država, ali nema prijepora oko toga za koga se navija.

- Bilo je još bolje za Euro prije dvije godine, ali iselilo je puno ljudi. Kada dođu ovako velika natjecanja, onda nema podjela, cijelo Livno živi za reprezentaciju Hrvatske. U nedjelju će za Dansku biti puno. Svi bolje žive kad igra Hrvatska. Broj konobara se utrostruči, a svi smo u hrvatskim dresovima. To vam je fešta, morate doći i pogledati kako se u Livnu bodri Hrvatska - nastavit će svoju priču konobar Ivo Popović.

Linker
26. travanj 2024 18:32