WTA PATTAYA

IVANOVIĆ vs MORITA Srpkinja najavila: 'Ovdje sam došla po naslov'

Piše: dvoznak.comObjavljeno: 29. siječanj 2013. 14:03

WTA Pattaya je jedan od omiljenih turnira Ane Ivanović. Smješten na pola puta između Melbournea i domaće Europe, klima i termini mečeva dosta odgovaraju upravo europskim tenisačicama, pa tako i Ani Ivanović. Dok vrućina zna stvarati određene probleme, tereni su smješteni odmah uz ocean pa se zaista rijetko osjeti prava temperatura.

- Zaista je mirno mjesto i veoma opuštajuće. Teško se sjetiti nekog bolje smještenog turnira kako je ovaj odmah uz ocean. Volim plažu, tajlandsku kulturu i karakter ljudi koji su jedni od najljubaznijih. Uživala sam ovdje prije dvije godine, ali nisam zadovoljila na terenu. Imam mnogo više samopouzdanja nego prije dvije godine i želim ovaj put to ispraviti i konkurirati za naslov - riječi su Ane Ivanović koja je zaista prezadovoljna narednim turnirom.

Prije dvije godine je ipak podbacila, unatoč tome što četvrtfinale i nije toliki neuspjeh. Konkurencija nije bila jaka, ali isto tako treba uzeti u obzir da je Ana tada bila bez trenera. Također je u to vrijeme bila u zaista slaboj fizičkoj formi pa je samo par tjedana nakon Pattaye otpustila i kondicijskog trenera.

Sam početak sezone može zadovoljiti Srpkinju koja je najavila još bolju sezonu od prošlih. Jedan poraz u Hopman Cupu kao i onaj od Radwanske u Australian Openu nisu zabrinjavajući, iako samom igrom nije pokazala pretjeran napredak. Tako joj i dalje najveći problem predstavljaju neforsirane pogreške koje bi joj mogle stvoriti dosta problema već u prvom kolu Pattaye.

Suparnica će joj u prvom kolu biti Japanka Morita koja zasigurno nije lagana protivnica. Dobre igre iz Sydneya, gdje ju je zaustavila Li na, je prenijela na Australian Open gdje je čak u trećem kolu pošteno namučila i Serenu Williams.

Ono što joj je sigurno dosta veća vrlina nego protivnici, jest konstanta u igri. Morita je i u ovoj sezoni pokazala kako bez problema može držati konstantno visoku razinu igre tijekom meča i strpljivo samo vraćati udarce protivnice. Upravo će tom igrom, trkom i dobrom obranom, pokušati natjerati Ivanović da ponovi još jedno svoje lošije izdanje uz pregršt neforsiranih pogreški.

Ana Ivanović sigurno nije htjela igračicu poput Morite u prvom kolu. Odlična defenzivka poput Japanke će natjerati Srpkinju na koji udarac više nego što je planirala, što ujedno znači i na koju pogrešku više. Ivanović je ipak kvalitetnija tenisačica i ukoliko ne bude previše forsirala i brzala u izmjenama, trebala bi svladati Moritu.

Linker
02. svibanj 2024 11:21