Vladimir Krstić
 Foto: Emica Elvedji / CROPIX
AUTSAJDER SRUŠIO FAVORITA

OSIJEK SRUŠIO CIBONU U PRVENSTVU HRVATSKE Momčad Vladimira Krstića kreirala veliko iznenađenje i pobijedila oslabljene Vukove

Piše: Nikola PatkovićObjavljeno: 11. listopad 2016. 23:53

Veliku pobjedu slave košarkaši Vrijednosnica Osijek.

U Gradskom vrtu rezultatom 78:71 pala je velika Cibona, koja je doduše na susret 2. kola Prvenstva Hrvatske u Osijek stigla bez petorice najboljih igrača (Žižić, Rozić, Šakić, Joksimović i Šiško), s tzv. drugom momčadi, no i u njoj su bila petorica igrača s minutažom u ABA ligi.

Međutim, sastav kojeg je s klupe vodio Ivica Burić, a s tribine Damir Mulaomerović, prikazao je očajnu igru u većem dijelu utakmice, pa je poraz bio neminovan. „Brokeri“ su uspjeli skresati dionice "vukova" koji su svega 4,42 minute bili u vodstvu. Ostalo je pripalo Osječanima. Mala dvorana Nastavno-sportske dvorane Gradski vrt bila je ispunjena do posljednjeg mjesta, a povratak prave, prvoligaške košarke u Osijek došlo je vidjeti 1400 gledatelja.

I imali su što vidjeti. Igrači u žutim dresovima odigrali su borbeno i muški, upravo onako kako je cijele karijere igrao njihov trener, bivši košarkaš Osijeka, Cibone i hrvatske reprezentacije Vladimir Krstić.

Prvo poluvrijeme za domaće je bilo kao iz snova. U 18. minuti imali su +15, no na veliki odmor otišlo se sa 50:38. Ipak, manja rotacija sa svega 6-7 igrača učinila je svoje i Osječani su energetski pali u drugom dijelu treće i prvom dijelu četvrte četvrtine, što je rezultiralo preokretom gostiju u 33. minuti za njihovo prvo vodstvo 60:59. Domaći u tim trenutcima nisu znali riješiti niti jednu napadačku enigmu i činilo se da će gosti ipak uspjeti doći do pobjede, ali takva Cibona ipak nije imala dostatnu kvalitetu da ode do kraja.

Upravo suprotno, to su učinili Osječani koje je u igru tricom vratio kapetan Aljoša Šarac, a dvije minute prije kraja košem Jakova Mustapića Vrijednosnice Osijek vraćaju vodstvo 69:68 koje su do kraja samo povećavali za zaključnih 78:71 i veliko slavlje u Gradskom vrtu. Kod domaćih najefikasniji su bili Amerikanac Jalen Robinson sa 18, Mustapić sa 14 i Šarac sa 12 poena. Robinson je dodao 7, a Mustapić 6 skokova. Kod gostiju najviše koševa Nik Slavica i Emir Sulejmanović po 15.

Slavica je imao i 7 skokova. Gosti su, pak, jači sastav imali na tribinama gdje su uz prvog trenerea Mulaomerovića bili Aco Petrović, Andrija Žižić i Bariša Krasić. Mulaomerović je inače u poluvremenu otišao u Ciboninu svlačionicu, a više puta tijekom drugog poluvremena u isto vrijeme na mobitelu su bili i on i jedan od Burićevih pomoćnika na klupi.

Međutim, savjeti s tribine očito nisu urodili plodom, a gledatelji su se pitali tko zapravo vodi momčad u ovoj utakmici. Suci to ili nisu vidjeli ili nisu htjeli vidjeti sve do 2 minute prije kraja kada je pomoćnik upozoren da ne smije telefonirati za vrijeme susreta. U svakom slučaju, za klub Ciboninog renomea ovaj igrokaz bio je apsolutno nepotreban.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 04:22