URBANANDSPORT/NURPHOTO/SHUTTERST/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
EUROLIGA

Katastrofa Barcelone u Grčkoj: Olympiacos i Panathinaikos izborili pete utakmice

Pete utakmice ovih parova igrat će se 8. svibnja u Ateni i Barceloni
Piše: HinaObjavljeno: 02. svibanj 2024. 22:59

Košarkaši grčkih velikana Olympiacosa i Panathinaikosa izborili su odlučujuće pete utakmice četvrtfinala doigravanja Eurolige, Olympiacos je u četvrtoj utakmici na svom terenu svladao Barcelonu sa 92-58, dok je Panathinaikos kao gost u Beogradu bio bolji od Maccabija sa 95-88.

Nakon nesretnog poraza u produžetku u trećoj utakmici prije dva dana Olympiacos je dominirao protiv Barcelone u svojoj dvorani u četvrtak, a za pobjedu od 34 razlike najzaslužniji je bio Shaquielle McKissic sa 21 košem, Moustapha Fall je dodao 12, dok je Jabari Parker bio jedini dvoznamenkasti kod Barcelone sa 10 ubačaja.

Veliku utakmicu za Panathinaikos u susretu kojeg grčki sastav nije smio izgubiti odigrao je Kendrick Nunn sa 27 ubačaja, Kostas Sloukas je dodao 20, dok je Lorenzo Brown sa 17 poena bio najefikasniji kod Maccabija.

Pete utakmice ovih parova igrat će se 8. svibnja u Ateni i Barceloni.

Još u srijedu je plasman na završni turnir koji će se igrati u Berlinu 24. i 26. svibnja osigurao branitelj naslova Real Madrid sa 3-0 u pobjedama protiv Baskonije, dok u četvrtom paru Fenerbahçe vodi sa 2-1 u pobjedama protiv Monaca te će u petak na svom terenu imati priliku za osiguranje prolaska.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 23:00