JAM STA ROSA Afp
SP U KOŠARCI

Košarkaši Južnog Sudana deklasirali Kinu, slavila i reprezentacija Zelenortskih otoka

Po dvije prvoplasirane ekipe iz svake skupine idu u drugi krug SP-a
Piše: HinaObjavljeno: 28. kolovoz 2023. 13:09

Košarkaši egzotičnih zemalja Južnog Sudana i Zelenortskih otoka ubilježili su pobjede u 2. Svjetskog prvenstva, te time ostali u borbi za drugi krug.

Košarkaška reprezentacija Južnog Sudana pobijedila je u Manili selekciju Kine sa 89-69 u drugom kolu grupe B . U momčadi Južnog Sudana najefikasniji su bili igrač Bullsa Karlik Jones s 21 poenom uz šest asistencija, Kuanji Ngor Kuanji sa 16 poena i Nuni Omot s 14. U kineskoj momčadi koju s klupe predvodi bivši srpski košarkaš Aleksandar Đorđević, Kaier Li je ubacio 22 poena, Rui Zhao 13, a Qi Zhou 10 poena. U drugoj utakmici skupine B Srbija od 14 sati igra protiv Portorika. Nakon dva kola Južni Sudan ima pobjedu i poraz, a Kina je doživjela oba poraza. U trećem kolu u srijedu Južni Sudan igra protiv Srbije, a Kina protiv Portorika.

Reprezentacija Zelenortskih otoka pobijedila je Venezuelu s 81-75 u drugom kolu skupine F na Okinawi. Pobjedničku momčad predvodili su Betinho Gomes s 22 poena, Will Tavares s 20 i Ivan Almeida s 18 poena i šest skokova, a kod Venezuele David Leon ubacio je 15 poena, a Jornan Zamora 14. Afrikanci imaju pobjedu i poraz na turniru, a Venezuela oba poraza. Drugi susret u toj skupini danas igraju Slovenija - Gruzija, a u trećem kolu Zelenortski otoci igraju protiv Slovenije, a Venezuela protiv Gruzije.

Po dvije prvoplasirane ekipe iz svake skupine idu u drugi krug SP-a.

Linker
13. svibanj 2024 19:19