JOSIP BANDIC Cropix
FAVBET PREMIJER LIGA

Kapetan Dinama: ‘Splićani su protiv nas apsolutni favoriti, trenutno su u najboljoj formi‘

Danas (20.00) u 5. kolu u goste Dinamu koji još nije na pravoj razini dolazi Split
Piše: Val KraljevićObjavljeno: 25. listopad 2024. 07:24

Večeras s početkom u 20 sati snage će odmjeriti ekipe Dinama i Splita. Susret je to u sklopu petog kola Favbet Premijer lige, gdje je Split neporažen, dok košarkaši Dinama još nisu pravi.

Dinamo je u prošlom kolu igrao s još jednim ABA ligašem, s gradskim rivalom Cibonom. Bila je to čudna utakmica u kojoj su Dinamovci tek na trenutke izgledali kao dostojan protivnik. Ti trenuci su bili kad su glavne vedete Vanje Miljkovića još imali snage, te na kraju kad su igrači Cibone na +20 stali igrati. Svakako veliki problem za Dinamo jest činjenica da imaju najstariju petorku u ligi, koja ipak teško može pratiti ritam ABA ligaša kroz cijelu utakmicu.

- Igramo protiv ekipe koja je trenutno u najboljoj formi u ligi, a uz to ima i vjerojatno najveću kvalitetu u svom rosteru. Što se nas tiče, Splićani su apsolutni favoriti u ovoj utakmici i da bismo mogli igrati ravnopravnu utakmicu moramo biti na tragu onih prvih petnaestak minuta utakmice protiv Cibone, smanjiti pogreške te biti maksimalno taktički disciplinirani - rekao je kapetan Dinama, Hrvoje Garafolić.

image
JOSIP BANDIC Cropix

Svakako je manjak izgubljenih lopti te kontrola skoka, uz agresivnu obranu glavni postulat kako doći u priliku da bi se ugrozilo ekipu koja ima česte "sparinge" s momčadima iz Eurolige te EuroCupa. Naravno treba se otvoriti šut, a upravo je to jedno od glavnih oružja ovogodišnjeg Splita. Uz prošlogodišnje "snajpere" Shortera i Kučića, nadodan je Jordano te Split u ovom trenutku djeluje sjajno, mnogo bolje od Cibone i Zadra.

- Split je ove sezone najviše pokazao od naših klubova, tako da nas sigurno čeka težak zadatak. Protiv Cibone smo imali više od 20 kvalitetnih minuta na terenu i to sad moramo pokušati proširiti na duži period utakmice. Iako imamo neke poteškoće, bolesti i ozljede, nadamo se da možemo još bolje odigrati - rekao je trener Dinama, Vanja Miljković.

image

Favbet logo

PR

Otegotna okolnost za Dinamo je to što je Split zadnju utakmicu odigrao u subotu pa u Zagreb dolaze odmorni, a iduća utakmica nakon Dinama je u nedjelju u Čačku pa ćemo vidjeti hoće li biti potrebe za "tankiranjem". Ako bude, eto šanse Dinamu.

Linker
25. listopad 2024 07:24