DAVOR PONGRACIC Cropix
PROMJENA NA POPISU

Ovo možda prvi put vidimo u HR sportu: Aco priznao pogrešku i ipak pozvao najboljeg igrača s naših parketa

Ujutro je objavio popis od 25 kandidata, da bi navečer proširio popis za jedno ime
Piše: T. Dragičević, A. PolićObjavljeno: 03. veljača 2023. 21:55

Nije da u hrvatskoj košarci nismo naviknuli na bizarne stvari, ali ovo što se dogodilo u petak je zaista nešto sasvim novo. Možda i u cijelom našem sportu. Naime, sportski direktor reprezentacije i privremeni izbornik koji će u Švicarskoj 23. veljače i tri dana kasnije protiv Austrije na Gripama voditi posljednje utakmice u trenerskoj karijeri, ujutro je objavio popis od 25 kandidata, da bi navečer priznao grešku - to je novost koju smo spomenuli - i taj popis proširio za jedno ime, ono Luke Božića, najboljeg igrača na hrvatskim parketima ove sezone...

Uglavnom, ujutro je HKS poslao novinarima popis s izjavom Ace Petrovića:

- Na popisu nema Luke Božića koji u klubu igra fantastično i nositelj je igre, no moja je procjena da reprezentacija ne može igrati na način kako igra Zadar, naša igra postavljena na bitno drugačiji način.

Nakon što je pak sam svima objasnio da mu se "Božić ne uklapa u sustav", desetak sati kasnije uslijedila je objava na Twitteru.

"Shvatio sam da sam pogriješio vezano za nepozivanje Luke Božića u reprezentaciju stoga je ta lista dopunjena!"

image

Luka Božić

JURE MISKOVIC Cropix

Objava je stigla nakon utakmice Splita i Zadra u kojoj je Božić ponovo bio najbolji na parketu...

Kompletan popis izgleda ovako: Borna Kapusta (Cibona), Dominik Mavra (Split), Goran Filipović (Leyma Coruña), Lovro Gnjidić (Cedevita Olimpija), Vito Kučić (Cedevita Junior), Luka Krajnović (Bosco), Roko Badžim (Konyaspor), Toni Perković (Orleans), Antonio Jordano (Zadar), Mateo Drežnjak (Studentski centar), Leo Menalo (Virtus Bologna), Luka Skorić (Šibenka), Toni Nakić (Breogan), Luka Božić (Zadar), Ivan Ramljak (Wroclaw), Marko Ramljak (Zadar), Dario Drežnjak (Zadar), Tomislav Buljan (Joventut), Andrija Jelavić (OK Beograd), Matej Rudan (Mega), Roko Prkačin (Girona), Karlo Matković (Cedevita Olimpija), Danko Branković (Mega), Tomislav Ivišić (Studentski Centar), Zvonimir Ivišić (Studentski Centar) i Pavao Paić (Šibenka).

- Radi se o preliminarnoj, širokoj listi i ne treba čuditi što se na njoj nalazi nekoliko igrača koji nisu u posljednje vrijeme igrali. Čekamo još status liječničkih nalaza za Ivišića, Ramljaka i Matkovića, no ova je lista dovoljno široka i neće je biti potrebno mijenjati - rekao je Petrović.

Do okupljanja 19. veljače ima još vremena...

- Kroz desetak dana izaći će i uža lista od 15 igrača na kojoj se prvenstveno mogu očekivati oni koji su u tom trenutku u najboljoj formi, no bit će tu i tri, četiri imena igrača kojima je svaki trening u reprezentaciji dobro došao, to su mladi igrači koji su se nametnuli potencijalom i kvalitetom. Dakle, na pripremama će se naći čvrsta jezgra onoga što smo imali u studenom s obećavajućom nadogradnjom - zaključuje izbornik.

Linker
10. svibanj 2024 02:10