LeBron James

 MATTHEW STOCKMAN Getty Images Via Afp
LAKERSI ISPALI IZ DOIGRAVANJA

LeBron odbio odgovoriti na važno pitanje, evo o čemu ovisi gdje će Kralj nastaviti karijeru

James treba do 29. lipnja odlučiti hoće li iskoristiti opciju za još jednu godinu ugovora
Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 01. svibanj 2024. 20:06

Jamal Murray ponovno je izbacio Lakerse u prvoj rundi doigravanja, četiri sekunde prije kraja zabio je za četvrtu pobjedu Denvera protiv Lakersa, ali poslije utakmice tema dana nije bio on, nego LeBron James (39). Odbio je odgovoriti na pitanje je li to bila njegova posljednja utakmica u dresu Los Angeles Lakersa.

James treba do 29. lipnja odlučiti hoće li iskoristiti opciju za još jednu godinu ugovora, koja mu donosi plaću od 51,5 milijuna dolara, a prilično je sigurno da će na njegovu odluku utjecati budućnost sina Bronnyja. Naime, LeBron je još ranije izjavio kako karijeru želi završiti igrajući sa sinom. Bronny James (19) nakon prve godine koledža prijavio se na ovogodišnji NBA draft, ali to ne znači i da će sigurno izaći na njega. Ako procijeni da na njemu neće dobro proći, ima mogućnost vratiti se u sveučilišnu košarku. Trenutačno se priprema za skorašnje "workoute" za brojne NBA klubove.

image
DAVID BECKER/AFP/PROFIMEDIA

Lakersi su, naravno, spremni na sve, pa su tako već pripremili maksimalnu ponudu za LeBrona od oko 160 milijuna dolara za tri godine, kao i da na lipanjskom NBA draftu izaberu Bronnyja Jamesa. U prvoj, i zasad jedinoj sezoni za USC Trojanse Bronny James je bio na prosjeku od pet koševa, tri skoka i dvije asistencije za nešto manje od 20 minuta igre po utakmici.

Ono što slijedi sigurno su tjedni nagađanja, a nba.com već je izašao u javnost s mogućnošću da se LeBron James preseli u gradskog suparnika. Clippersi imaju jako bogatog vlasnika Stevea Ballmera, koji može platiti i LeBrona i Georgea i Hardena, trenera Luea kojega James cijeni, a i spremni su draftirati malog Bronnyja. Plus, sele se u novu dvoranu, koja je tehnološko čudo...

image
MATTHEW STOCKMAN Getty Images Via Afp

Linker
03. rujan 2024 10:31