Irving NBA utakmice promatra samo iz publike

 RICH GRAESSLE/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Rich Graessle/icon Sportswire/Newscom/Profimedia
ŽELE GA NA PARKETU

Na pomolu veliki preokret u slučaju najpoznatijeg košarkaša koji se ne želi cijepiti

Zbog činjenice da se ne želi cijepiti, Irving bi do kraja sezone mogao izgubiti oko 17 milijuna dolara
Piše: E.F.Objavljeno: 13. prosinac 2021. 23:23

Hoće li Kyrie Irving ipak zaigrati za Brooklyn Netse ove sezone? Ako je suditi po Shamsu Charaniji, uglednom novinaru The Athletica - hoće.

Naime, dobro obaviješteni Charania donosi kako su u Brooklynu optimisti oko Irvingova povratka u dres Netsa. Doduše, nije još jasno je li se jedan od najpoznatijih sportaša antivaksera na svijetu, ipak odlučio na cijepljenje protiv covida-19 ili su u Brooklynu odlučili pogaziti svoju odluku s početka sezone kada nisu željeli da Irving igra na gostujućim utakmicama s obzirom na to da je grad New York donio odluku po kojoj 29-godišnji košarkaš ne smije igrati na domaćim utakmicama Brooklyna.

"Kyrie je donio osobnu odluku i poštujemo njegovo pravo na izbor. Trenutno ga njegov izbor sprječava u tome da bude punopravni član ekipe, a nećemo dozvoliti nikome da u timu sudjeluje djelomično. Odlučili smo da neće trenirati s nama ni igrati za nas dok ne bude punopravni dio momčadi", rekao je tada generalni menadžer Netsa Sean Marks.

Brooklyn je bez Irvinga ušao u sezonu, a iako su Netsi trenutno prva momčad na Istoku s omjerom 19-8, njihova igra ipak nije toliko dobra koliko se očekivalo, a jasno je da izostanak Irvinga ne djeluje najbolje na momčad. Stoga su Kevin Durant i James Harden u nekoliko navrata istaknuli kako bi voljeli da se on priključi momčadi, a sličnog mišljenja su i ostali u klubu.

"Bilo bi sjajno kada bi dobili poklon u obliku Kyrievog povratka na parket, ali nažalost trenutno ne možemo računati na to", rekao je prošlog tjedna trener Brooklyna Steve Nash.

Irving će moći igrati domaće utakmice ako primi dvije doze Pfizer ili Moderna cjepiva, odnosno jednu dozu Johnson & Johnsona. Ako se ne cijepi, moći će za Brooklyn igrati samo na gostujućim utakmicama osim protiv New York Knicksa, Golden State Warriorsa i Toronto Raptorsa koji također imaju pravila o necijepljenim igračima.

Ako se on ipak ne vrati u roster Netsa, vrlo je lako moguće da će ga Brooklyn tradeati kako bi dobili nešto zauzvrat te lakše krenuli po naslov prvaka kojeg svi očekuju. Inače, zbog činjenice da se ne želi cijepiti, Irving bi do kraja sezone mogao izgubiti oko 17 milijuna dolara. NBA liga je, naime, donijela odluku po kojoj igrači neće dobiti plaću za one utakmice koje ne smiju igrati zbog lokalnih protupandemijskih odluka ako nisu cijepljeni.

Linker
02. svibanj 2024 16:32