Gregg Popovich
 Soobum Im / USA Today Sports / Reuters
PRIPREME ZA SP U KINI

POPOVICH PREKRIŽIO DVOJICU IGRAČA S POPISA ZA SP 'Ova momčad nikada nije igrala zajedno i tek smo na početku puta'

Na popisu su samo dva igrača koja su dosad igrala na velikim natjecanjima za SAD, Harrison Barnes je bio u momčadi u Riju, a Mason Plumlee u sastavu koji je 2014. postao svjetski prvak u Španjolskoj.
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 11. kolovoz 2019. 11:28

Na koncu prvog dijela priprema u Las Vegasu američka je reprezentacija odigrala međusobnu utakmicu u kojoj je Plava momčad svladala Bijelu sa 97:78, a strijelce su predvodili Jayson Tatum sa 17 poena te Kemba Walker sa 14.

Nakon utakmice, Popovich je dao igračima slobodna tri dana, a novo okupljanje zakazano je za 13. kolovoza u Los Angelesu, gdje će Amerikanci odigrati i prvi službeni test, a suparnik će im biti Španjolci. Nakon toga SAD odlazi u Australiju, gdje će igrati pokuse i čekati SP u Kini.

Nakon kampa u Las Vegasu Gregg Popovich odredio je da 17 igrača ostaje u programu, a prekrižio je dvojicu, Thadda Younga i Bena Adebayoa. Međutim, dodao je neke igrače, poput Joea Harrisa iz one druge momčadi, koja je trenirala paralelno s kandidatima za SP.

Uglavnom, među ovih 17 imena bit će izabrano 12 Amerikanaca za SP: Harrison Barnes (Sacramento Kings), Marvin Bagley III (Sacramento Kings), Jaylen Brown (Boston Celtics), De’Aaron Fox (Sacramento Kings), Joe Harris (Brooklyn Nets), Kyle Kuzma (Los Angeles Lakers), Brook Lopez (Milwaukee Bucks), Kyle Lowry (Toronto Raptors), Khris Middleton (Milwaukee Bucks), Donovan Mitchell (Utah Jazz), Mason Plumlee (Denver Nuggets), Marcus Smart (Boston Celtics), Jayson Tatum (Boston Celtics), P. J. Tucker (Houston Rockets), Myles Turner (Indiana Pacers), Kemba Walker (Boston Celtics) i Derrick White (San Antonio Spurs).

Na ovom su popisu samo dva igrača koja su dosad igrala na velikim natjecanjima za SAD, Harrison Barnes je bio u momčadi u Riju, a Mason Plumlee u sastavu koji je 2014. postao svjetski prvak u Španjolskoj.

- Ovo je početak priprema za jedno novo natjecanje, a ova momčad nikada nije igrala zajedno. I tek smo na početku puta, ali momci su u ovih nekoliko dana pokazali veliki napredak i imaju veliku želju, nesebični su. No, tek je početak i trudimo se doći do razine koju želimo igrati, kao i to da naučimo puno o svakom o nas - rekao je Popovich prije negoli je igrače poslao na slobodne dane

Linker
09. svibanj 2024 07:32