Drago Sopta / Cropix
PREVIŠIĆ ODLUČIO IZBORE

Čovjek koji je uništio Štimčeve ambicije: 'Ne bojim se, glasao sam preva vlastitoj savjesti!'

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 17. prosinac 2010. 22:50

ZAGREB - Za mnoge su Mato Previšić i njegov glas bili ti koji su presudili u pobjedi Markovića nad Štimcem. Previšić je kao delegat iz Dubrovnika potvrđen od strane Verifikacijske komisije, a Štimčeva ga je struja negirala kao legitimnog delegata jer su na trećoj, ponovljenoj županijskoj skupštini izabrani gospoda Vejić i Jurjević. Na kraju je Previšić ipak glasovao. Štimac mu je to otvoreno prigovorio nakon prebrojavanja glasova:

- Vi ste taj koji je presudio.

Previšić je pak nakon izbora pomirljivo, sljedeće ponudio u vlastitu obranu:

- Ja sam izabran na prvoj sjednici skupštine dubrovačkog nogometnog saveza. Kao takav sam dobio materijale za Skupštinu u Zagrebu. Nitko me nije opozvao, dobio sam potvrdu Verifikacijske komisije. Glasovao sam tako kako sam glasovao, prema vlastitoj savjesti i onome kako je moja baza tražila. Da je ovdje na Skupštini odlučeno da moj mandat nije korektan, mirno bih se povukao i prihvatio tu odluku. Ne vidim tu ništa sporno.

Boji li se reakcije s druge strane?

- Zašto bih se bojao? Ja sam legalno izabrani zastupnik i legalno sam napravio svoj posao.

Izabrana Markovićeva vlada

Pomalo u sjeni glasovanja za novog predsjednika ostao je izbor Markovićeve vlade. Izvršni odbor HNS-a u novom će sazivu brojati 18 članova koji su birani od strane skupštinara HNS-a. Osim predsjednika Markovića u njemu su: dopredsjednici: Širić, Uljan, Friščić i Bukvić te članovi: Kulušić, Viđak, Lucić, Merkaš, Križarić, Čačija, Mamić, Brleković, Vićan, Soldatić, Čulo i Markulin. Usvojena je i odluka o Ligi 16 u sezoni 2011./12. al

Linker
09. svibanj 2024 22:23