Dino Perić
 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
IGRAO SJAJNO U EUROPI

Dinamov veliki povratnik uoči okršaja godine: ‘Opet ću biti dobar kao kad sam pozvan među Vatrene!‘

Dinamov središnji branič Dino Perić željno iščekuje spektakularne dvoboje koji sada slijede
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 05. travanj 2021. 16:46

Dino Perić, Dinamov stoper ove je sezone igrao u devet utakmica HNL-a, a pet puta je bio dio europske epizode. Rođeni Osječanin ubilježio je i dva nastupa za nacionalnu vrstu, u prijateljskoj utakmici protiv Gruzije, te u kvalifikacijskoj utakmici za Euro, bilo je to u studenom 2019. godine. Onda je stigla neugodna ozljeda i sjajna priča je zastala.


- Zadovoljan sam s ovim brojem utakmica ove sezone i minutažom koju sam odradio. Naročito kad se uzme u obzir činjenica što sam sve prošao. Mislim da sam sve odradio dosta kvalitetno. Ima još dosta utakmica do kraja sezone, tako da vjerujem da ću dobivati još prilika - kaže nam u uvodu Perić.

image

DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Ozljeda je zaboravljena

Kako se bilo vraćati nakon ozljede?
- Bilo mi je dosta lakše nego kad sam prvi put bio ozlijeđen prije sedam godina. Već sam sve to prošao, tako da sam sve lakše podnio. Uz mene su bili dečki iz svlačionice, obitelj, djevojka... Prošlo je godinu dana od ozljede, tako da sam sad to sve zaboravio.


Dobro, kakva je razlika onog Dine Perića koji je 2019. igrao za reprezentaciju i ovog današnjeg?
- Postoji razlika. Kad igraš u kontinuitetu, kad imaš puno utakmica, kao igrač se dižeš, stigneš do razine kad se odlično osjećaš, kad ti nije problem igrati svaka tri dana. Sad kad igram dvije ili tri utakmice zaredom osjetim da to nije to... Osjetim da mi nedostaje eksplozivnosti, samopuzdanja i svega pomalo. Vjerujem da će uskoro sve to opet biti u redu, sve se bolje osjećam. Nisam još na razini kako sam onda igrao, ali opet ću biti kao onda kad sam dobio reprezentativni poziv.


Prebacili smo se na aktualne domaće teme. Trka za naslovom prvaka je itekako zanimljiva. Dečki iz njegovog rodnog grada itekako prijete Modrima.
- Da, definitivno, Osijek opasno prijeti. Iako igram za Dinamo, stvarno mi je drago zbog Osijeka. Bio sam prije nekog vremena u Osijeku, vidim da je atmosfera u gradu kad se radi o klubu odlična. Mnogo bolja, afirmativnija nego što je to bila prije nekoliko godina. Nadalje, svima je zbog te naše trke liga zanimljivija. Isto tako, zanimljiva je i borba za ostanak, HNL je ove sezone zaista izvrstan. Međutim, Dinamo je zaista iznimno moćan ove sezone. Kad smo onda izgubili prvenstvo od Rijeke, Dinamo nije igrao dobar nogomet. Sad igramo odlično. Sav respekt Osijeku, ali držim da mi moramo gledati samo sebe.


Znači, Osijek nema šanse uzeti naslov?
- Ha, ja se nadam da nema šanse!


Nakon Šibenika ne meniju je Villarreal...
- Španjolci su odlična momčad, a ima još jedna stvar. Naime, sad nas svi, pa naravno i Villarreal, drukčije gledaju. Sad znaju da smo opasni. Sigurno nas neće podcijeniti. Iskreno, više bih volio da prvu utakmicu igramo u gostima. Nekako svima nama to više odgovara. Na našem Maksimiru možemo svakog pobijediti, sustići svaku prednost, najbolji primjer je Tottenham - zaključio je Perić.

Linker
26. travanj 2024 10:53