REUTERS/Costas Baltas
PRED GOTOVO 50.000 GLEDATELJA

KAKVA PREDSTAVA I ZASTRAŠUJUĆA PORUKA DINAMU PRED UTAKMICU GODINE! Nenad Bjelica uživo svjedočio sirovoj snazi svog sljedećeg protivnika

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. veljača 2019. 01:22

Ozbiljnu je poruku Benfica poslala Dinamovu treneru Nenadu Bjelici, koji je u loži Luz stadiona gledao 4:0 pobjedu lisabonskog kluba protiv slabašnog Chavesa pred 46.897 gledatelja.

Ovo je svakako zvučno upozorenje Plavima uoči međusobnih dvoboja, Benfica sad zaostaje bod za vodećim Portom, a njihov je okršaj, veliki portugalski derbi, u subotu u Portu...

Benfica je dominirala svih 90 minuta, stvorila je desetak velikih zgoda, ubacivanjem lopta s bokova, ili iza leđa gostujuće obrane. Tri su šanse u prvom dijelu iskoristili Rafa Silva (19. minuta), Joao Felix (37) i Seferović (43), dok je četvrti pogodak u 90. minuti postigao Jonas. Istaknimo da je na vratima Chavesa izvrstan bio 33-godišnji Antonio Filipe.

Prvo ime dvoboja bio je nadareni mladac Joao Felix, zabio je jedan gol, sudjelovao u akcijama kod preostala tri i virtuoznim je potezima pokazao zašto je pola Europe poludjelo za njim... No, Benfica nije nedodirljiva, taj Chaves, predzadnji u ligi, znao je iskoristiti prostor kojeg ostavlja domaćin u svom ofenzivnom načinu igre i stvorio je nekoliko lijepih prilika, ali izostala je realizacija.

Benfica je igrala u sastavu (4-4-1-1): Vlachodimos - Corchia, Ruben Dias, Samaris, Grimaldo - Pizzi (od 81. Jota), Gabriel, Florentino, Rafa Silva (od 72. Jonas)- Joao Felix - Seferović (od 83. Živković). Trener: Bruno Lage.

Nedostajali su suspendirani Ferro (crveni karton) i Andre Almeida (žuti kartoni), te ozlijeđeni Ebuehi, Fejsa, Jardel i Salvio.

Lisabonski sastav sada očekuju dva važna gostovanja. U subotu će Benfica na Dragau odmjeriti snage protiv Porta u možda i ključnoj utakmici prvenstva, a potom 7. ožujka gostuje u Zagrebu u prvom susretu osmine finala Europske lige protiv Dinama.

Rezultati by SofaScore

Linker
18. svibanj 2024 15:14